בפעם הקודמת, הסברתי איך לפתוח יצירתיות חסומה באמצעות שאלה אחת פשוטה. היום, רציתי להביא משהו קצת שונה מהרגיל: ראיון איתי על NLP, שכנוע ושימוש ביכולות להשפיע על אנשים במקומות הכי לא צפויים בחיים.
איך להשפיע על אנשים ולשכנע בסיטואציות יום יומיות?
לפני מספר שבועות, פנה אליי אבי מורלוי, מאמן באמצעות NLP ובעל פודקאסט שעוסק בשימוש ב-NLP בחיים היום יום, בבקשה לראיין אותי. אחרי שמצאנו זמן שבו שנינו היינו פנויים, קיימנו את הריאיון והאמת – יצא מרתק.
בראיון דיברנו בין השאר על הנושאים הבאים:
- מה זאת באמת השפעה?
- את מי אפשר לשכנע בכלל?
- איך פוליטיקאים משתמשים נכון בשפה כדי להשפיע עלינו?
- איך אפשר להתגונן מניסיונות לשכנע אותנו?
- איך להשתמש ביכולות ההשפעה מבלי להיות מניפולטיבי?
- מה הקשר בין שכנוע ליצירת שינוי פנימי?
- מה הקשר בין שכנוע לחינוך הילדים שלנו לערכים?
אז מבלי לחכות יותר מדי, זה צילום הוידאו של הריאיון:
נקודה חשובה לסיכום:
על אף שתכנים כאלה (ויש כאן בבלוג עוד לא מעט) ואחרים בנושא מרתקים יש 2 דברים שחשוב שייאמרו: הראשון, הוא שלא מספיק להבין את הנושא תיאורטית. חשוב ללמוד איך לעשות את זה בצורה מעשית ולתרגל את זה לא מעט. אחרי הכל, איך אפשר להשפיע על אנשים בלי לתרגל את זה קודם על אנשים. לפחות לבדוק אם התיאוריה עובדת.
הדבר השני הוא שלמידה של יכולות כאלה דורשת זמן. אין באמת כלי קסם שאוטומטית יאפשרו לכם להשפיע על כל אדם בכל מצב. יש כלים מעולים שיכולים לעזור לכם להשפיע על אנשים ברוב המקרים. רק ששוב, זה דורש תרגול, התנסות ועם הזמן – את היכולת להתאים את עצמנו ולדעת בכמה מכל כלי להשתמש.
קצת כמו תבלינים. הכמות הנכונה יכולה להיות מדהימה. רק שיותר מדי, פשוט לא תעשה את העבודה טוב יותר. ואת הידע איך בדיוק, כמה ולמה, רק הניסיון יוצר. ואז, כשמסתכלים על אדם מנוסה שכזה, זה כבר יוצר את התחושה שהמשפטים שלו הם כמו כלי קסם.
זהו להיום. עכשיו מסקרן אותי לשמוע בתגובות שמתחת למאמר: מה דעתך על הריאיון?