interviewline

טיפ וידאו: 3 טעויות שפת גוף שיכולות להרוס לנו כל ראיון עבודה או פגישה עסקית

היי,

בשבוע שעבר הצגתי שיטה פשוטה שתעזור לנו להפסיק לדחות דברים לדקה האחרונה. השבוע, רציתי לגעת ב-3 טעויות נפוצות מאוד שבהן יצא לי להיתקל בזמן שניהלתי ראיונות עבודה בשנים האחרונות.

התנהגויות מכשילות

בעשור האחרון יצא לי לראיין די הרבה אנשים בעסקים שלי. חלקם לתפקידי מכירות. חלקם לתפקידי מנהלה. חלקם אפילו לתפקידים בכירים. ככל שראיינתי יותר אנשים, התחלתי לשים לב לכל מיני מאפיינים שחזרו על עצמם בקרב המרואיינים שלא קיבלתי לעבודה.

ככל שעבר הזמן, מאפיינים אלו החלו לחזור על עצמם. וכאדם שמאוד אוהב לחקור שפת גוף, סקרן אותי לדעת אם מראיינים אחרים שמו לב לאותם המאפיינים. אז התחלתי לשאול חברים שנמצאים בתפקידים הדורשים ביצוע ראיונות האם שמו לב להתנהגות יוצאת דופן.

באופן כמעט גורף, חזרו על עצמן 3 טעויות התנהגותיות. טעויות אלה, הכשילו מרואיינים ללא שום קשר לדבריהם (או לתשובות שהם ענו בראיון). הם פשוט… יצרו רושם שלילי אצל המראיין. משהו בהתנהגות שלהם היה מוזר. וחבל. כי אלו התנהגויות שנובעות מהבנה שגויה של עצות שקיבלו. וניתן לשנות אותן.

3 טעויות שפת הגוף שהורסות לרוב האנשים ראיונות עבודה

מכיוון שהכי קל להדגים שפת גוף, צילמתי עבורכם הדגמה ל-3 טעויות שפת הגוף וכמובן את ההסבר שמנחה מה כן רצוי לעשות. אז מבלי להכביר עוד מילים, הנה הסרטון. תהנו!

זהו להיום. עכשיו מסקרן אותי לקרוא בתגובות פה למטה מה דעתך על הסרטון?

שיהיה לך יום מעולה,
ליאור

ליאור ברקן

ליאור ברקן הוא בעלים שותף במשרד הפרסום AntiMarketing ומייסד הפורטל הישראלי ל-NLP ובית הספר הישראלי ל-NLP. בעברו, מילא ליאור מספר תפקידי ניהול בכירים בחברות תוכנה ופרסום והנחה פינה קבועה בתכנית הטלוויזיה "המקצוענים" בערוץ 10. במאמריו, ליאור מביא טיפים מתוך ניסיונו בן 2 העשורים ביישום כלי ה-NLP וכלים נוספים מעולם הפסיכולוגיה בעולמות העסקים, העברת ההכשרות והייעוץ.

רוצה לשתף את המאמר?

אולי יעניין אותך לקרוא גם את המאמרים הבאים:

6 תגובות

  1. תודה רבה לך, כמובן שהיה כמו תמיד מעניין, מרתק רלוונטי ונותן חשק ישר לקום ולעשות. אתה אדם מדהים שבאמת מרגש ונותן מעצמו וזה משנה את הכל! מעריץ ומעריך 🙂

  2. תודה ליאור, מאד מעניין
    יש לך המלצה מה לעשות עם הידיים בזמן ראיון? אני יודע שההמלצה היא לרוב לא לשחק עם עט, טבעת ובטח לא עם הנייד, אבל איך להימנע מהתנהגות "רובוטית" (ישיבה זקופה, ידיים על השולחן, מבט ישיר)? איך לשדר התנהגות מכבדת אבל גם אנושית? אחד מהמסרים שאני מנסה להעביר בסיטואציות דומות הוא שאני אדם שנעים לעבוד איתו, אבל העצות שניתנות לרוב הן להימנע מכל מחווה… בקיצור, איך עושים את זה אנושי ולא מלאכותי

    1. יובל,

      השאלה שלך היא שאלה מעולה. עם זאת, קצת קשה להסביר בכתב מה לעשות עם הידיים. ביום ראשון הקרוב אעלה סרטון בנושא עם טיפים לשימוש נכון בידיים בזמן ראיון.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

רוצה לעבור קורס NLP ב-200 שקלים?

אם בא לך לקבל גישה לצילומי וידאו של הכשרות NLP שלמות וקורסי אונליין שיאמנו אותך בחומר הנלמד בעלות חודשית של 200 שקלים בלבד, זה הכפתור עבורך:

תפריט נגישות

אם המאמר הזה מעניין אותך, זה רק ההתחלה!

מה אפשר לקבל מאתנו ב-200 שקלים?

המאמרים הפתוחים מעולים. הם מלאים בכלים פרקטיים שיכולים לשפר לך את החיים. רק שקורסי ה-NLP באתר המנויים שלנו הם כבר ליגה אחת למעלה – הכשרות מלאות ב-NLP וקורסי אונליין שנבנו במיוחד כדי לקחת את כישורי קריאת שפת הגוף, המיומנויות החברתיות והשליטה העצמית שלך לשלב הבא. והמחיר? רק 200 שקלים חודשיים וכל התכנים פתוחים עבורך. מסקרן אותך לדעת על מה מדובר?