למה שפת גוף היא לא מה שאתם חושבים?
כמעט כל מומחה שפת גוף כיום מצטט את מחקרו של פרופ' אלברט מחרביאן, שחשף כי 7% ממשמעות התקשורת שלנו נובעת מהמילים שבהן אנו בוחרים להשתמש ושאר 93 האחוזים מתפצלים בין שימוש בשפת גוף לשימוש בקול שלנו.
מסיבה זו בדיוק, רבים החליטו כי עליהם לשדרג את יכולתם לקרוא שפת גוף ובמקביל, להשתמש נכון בזו שלהם. אם גם אותך מסקרן ללמוד על הנושא והתחלת לגשש בנושא, בוודאי הגעת לשתי מסקנות עיקריות: הראשונה, היא כי התחום הוא מרתק ויש עוד המון ללמוד עליו.
המסקנה השנייה והחשובה יותר היא כי קיימות די הרבה תיאוריות סותרות שיותר מבלבלות אותנו מאשר נותנות לנו מידע חד משמעי בנוגע לכוונותיהם הנסתרות של האנשים סביבנו. בשל כך, השאלה שעולה היא: מה חשוב לדעת על מנת לקרוא אדם כמו ספר פתוח?
איך לא לקרוא שפת גוף?
כאשר אנו בוחנים את נושא קריאת שפת הגוף (בין אם מתוך קריאת ספר, סדנה בנושא או מתוך סרטים וסדרות) נגלה כי רוב תורות שפת הגוף מסבירות מה עובר בראשו של אדם בזמן ביצוע מחוות התנהגותיות דרך אנלוגיות (השוואות) התנהגותיות.
לדוגמה, נניח ואנו בוחנים בעת ראיון עבודה את שפת הגוף של שני הצדדים. כאשר נבחן את המראיין, נשים לב כי הוא נשען קלות אחורנית על מושב כסאו כשידיו שלובות. מומחי שפת גוף יאבחנו מצב זה כ"שפת גוף סגורה" מתוך אנלוגיה בין ידיו השלובות לשער סגור היוצר חוצץ בינו לבין המרואיין.
אותם מומחי שפת גוף עשויים להסיק גם כי עצם הרעידה ברגלו של המרואיין והעברת ידו על עורפו בוודאי מעידים על כך שהוא לחוץ, מתוח ומנסה להתחמק מלומר אמת. בשני המקרים, מומחי שפת הגוף עשויים לצדוק בדיוק באותה מידה שהם עשויים לטעות בפרשנותם.
יכולות להיות לכך מספר סיבות: במידה והמזגן מקרר יתר על המידה, המנהל עשוי להישען על המשענת (על מנת לחמם את גבו) ולשלב את ידיו (על מנת לחמם את חזהו). כמו כן, קור המזגן עשוי לגרום לרגלו של המרואיין לרעוד ולצווארו להיתפס (ולכן הוא מעסה אותו).
בנוסף (וכפי שאנו מגלים בקורסים העוסקים בנושא כמו קורס ה-NLP), איננו יכולים להסיק ממחוות שפת גוף אחת על מחשבותיו של אדם יותר. בעולם שפת הגוף, מחווה אחת אינה מספקת לנו מספיק מידע באותה מידה שאיננו מסוגלים להסיק ממילה בודדת, את משמעות דבריו של האדם שאמר אותה.
במידה ואותם מומחי שפת גוף שהסיקו את שפת הגוף הסגורה של המראיין ואת לחצו של המרואיין מהווים חלק מתהליך הקבלה לאותו הארגון, הארגון עשוי לפספס מועמד מתאים בשל פרשנות שגויה המתבססת על מידע חלקי שאספו.
לכן, בתחומים כמו NLP אנו מצליבים מידע המתקבל מכל החושים: אנו בוחנים את בחירת המילים, שבהן אדם משתמש; את השינוי ביציבה, בהבעות הפנים ובמחוות החוזרות על עצמן בעת הבעת כוונות מסוימות; ואת השימוש בטון קולו המסגיר את כוונותיו ורמת התלהבותו.
קריאת שפת הגוף כמפה של הרגלים
אם נבחן את הדרך בה אנו מתנהלים במהלך חיי היום יום, נגלה כי אנו מבצעים את אותן פעילויות באופן מדויק בכל יום. יש לכך סיבה הגיונית: המוח שלנו שואף לחסוך משאבים נפשיים ופיזיים ככל האפשר ולכן מעדיף לקבע התנהגויות יעילות כך שלא נצטרך לחשוב עליהן בזמן הביצוע.
שפת הגוף שלנו הינה תוצר של התנהגויות שכאלה. אחרי הכל, שפת הגוף היא התנהגות חוזרת אותה פיתחנו או ספגנו מתוך חיקוי ומסמלת שינוי תחושתי או את הכוונה הנמצאת מאחורי דברינו. לעתים, אנו מבצעים אותה מתוך כוונה שתיקלט ולעתים, היא נפלטת ומסגירה את כוונותינו האמתיות.
ברגע שאנו מודעים לעובדה זו, אנו יכולים לעשות מספר דברים: לפרש נכון את התנהגותו של האדם שמולנו; להגיב באופן יותר מדויק לדבריו ולכוונתו; ולהשתמש בשפת הגוף שלנו באופן מדויק כך שתלווה את דברינו ותיצור את המשמעות המתאימה ביותר לדברינו.
מסיבה זו, מרבית הספרים העוסקים בשפת גוף מכילים הכללות אשר אינן רלוונטיות בהכרח לאדם היושב מולנו. בישראל למשל, מחנכים אותנו מגיל צעיר להקשיב בריכוז כאשר אנו יושבים בישיבה מזרחית ובידיים שלובות. לכן, קשה להאמין כי שפת גוף זו מתארת כי אדם היושב כך הינו "סגור".
על מנת להבין את הפער בין ה"כתוב" למציאות עלינו להבין כי רוב תורת שפת הגוף הישנות נגזרות ממחקרים אשר בוצעו בארה"ב בתחילת עד אמצע במאה הקודמת. במחקרים אלו בחנו התנהגות חוזרת של האמריקאי הטיפוסי.
כיום, יודעים החוקרים כי תוצאות מחקרים אלה אינן רלבנטיות בכל מקום והקשר, שכן ישנם הבדלים בנורמות ההתנהגות בין תרבויות שונות וכי לכל אדם ישנם דפוסי התנהגות שונים. לכן, התפתחו שיטות בתוך תחומים כמו ה-NLP על מנת ללמוד התנהגויות חוזרות אצל כל אדם לחוד.
כך, אנו מניחים ב-NLP כי כל אדם משדר בשפת גופו מסרים אשר מסמלים את כוונתו ונובעים מתוך תת המודע שלו. מתוך בחינת דפוסי התנהגות חוזרים והצלבתם עם הדרך בה הוא בונה את דבריו, אנו לומדים לקרוא את שפת הגוף שלו באופן מדויק.
איך נשתמש בשפת הגוף של האדם שמולנו?
בכל רגע נתון, האנשים שסביבנו מסגירים את סודותיהם. כל תחושה או מחשבה העוברים בראשם או בגופם גוררת התנהגות קבועה ותבניתית. אם נלמד לזהות התנהגות זו, נוכל לגלות מתי הוא חש או חושב אותה ולהתאים את הדרך בה אנו מתקשרים עמו בהתאם לתגובותיו.
מעבר לכך, זיהוי סימני שפת הגוף של האדם שמולנו מאפשר לנו להשתמש בהם בעצמנו על מנת להעביר מסר דומה. כך, אנו משדרים בתקשורת שלנו מסרים הדומים לאלה הנובעים מתת המודע שלו ובכך משפרים את הסיכוי כי יבין את דברינו ויסכים.
לדוגמה, נניח שבזמן ראיון עבודה, המראיין משתמש בתנועה מסוימת בכל פעם שהוא מבהיר נקודה חשובה. כאשר נרצה להציג נקודות חשובות בדברינו, נוכל להשתמש בדיוק באותה שפת גוף שבה הוא השתמש ובכך להבהיר לתת המודע שלו כי זו נקודה שחשוב לשים לב אליה.
באותה מידה, אנו יכולים להשתמש במודל ב-NLP הנקרא קטגוריות סטיר, אשר מלמד אותנו כיצד להשתמש בסטים של שפת גוף (הכוללים שילוב יציבה, מחוות ידיים, טון קול וכן הלאה) על מנת ליצור מסר התומך בצורה מלאה בדברינו.
על ידי התאמה זו בין שפת הגוף למסר המילולי אנו יוצרים עקביות גדולה יותר בדברינו. עקביות זו, גורמת לשומעים אותנו להבין בצורה מדויקת יותר את דברינו ומעלה את אמינותנו ואת אמינות המסר, אותו אנו מעבירים בדברינו.