Site icon הפורטל הישראלי ל-NLP

9 דברים שכדאי להתחיל לעשות כדי להכפיל את ההצלחה שלנו פי 2

היי,

בשבוע שעבר דיברנו על 5 טעויות שאנשים עושים כשהם מספרים סיפור בזמן מכירה. השבוע, רציתי להביא רשימה של דברים שאפשר להתחיל כבר היום כדי להכפיל את ההצלחה שלנו פי 2 (לפחות). וכן, גם ברמה האישית וגם ברמה המקצועית – עסקית.

לחפש את כפתור ההצלחה

כשמסתכלים מבחוץ על רוב האנשים המצליחים, קל לחשוב שהם הצליחו… פשוט כי זה מי שהם. נולדו ככה. או פשוט עשו טריק והצליחו. באיזו שהיא רמה רובנו מקווה (ולא יודה בכך בחיים) שהם ייכשלו בפעם הבאה.

אם הם ייכשלו, אז זו "הצלחה חד פעמית". וזה נותן לנו תחושה שהם הצליחו "במקרה". "קרה" להם. או שהם רימו. לא חס וחלילה כי עבדו קשה כדי להגיע לשם. הסיבה לכך שרובנו מקווה לזה היא כדי לא להתמודד עם העובדה שגם אנחנו יכולנו אם היינו עושים את מה שצריך.

בגלל זה קל לשווק לרובנו פתרונות מהירים להצלחה מהירה. כי אנחנו מעדיפים להאמין שיש סוד מאחורי האנשים המצליחים. קיצור דרך. כפתור שלוחצים עליו. משפט קסם. וזה הפספוס הגדול. כי כשאדם שמחפש קיצור דרך מגלה את האמת, הוא חוזר לא לעשות כלום.

האמת היא שהגעה לתוצאות היא תהליך. גם בתחומים שמשיגים בהם תוצאות מהירות יחסית. ועל מנת להגיע לתוצאות שכאלה, צריך להתמקצע תוך עשייה מתמדת לאורך שנים. כן, בדיוק מה ששמעת, בכל תחום צריך להתמקצע במשך שנים כדי להגיע לתוצאות מהירות.

גם ב-NLP אגב. על מנת שנוכל להגיע לתוצאות מהירות ויציבות עם המונחים שלנו, נצטרך לפתח את היכולות ואת הידע שלנו. וזה דורש זמן. והשקעה. הרבה מעבר לזמן שמושקע בהכשרה. כי יש מצבים שרק הניסיון בשטח יוכל לפתור.

לעכל מחשבות

המחשבות שלנו יוצרות את המעשים שלנו (גם את חוסר המעשים שלנו, אגב). המעשים שלנו הם אלה שבונים את ההצלחות ואת הכישלונות שלנו. הכישלונות גורמים לנו ללמוד. ההצלחות שלנו יוצרות את ההרגלים שלנו. ההרגלים שלנו הם אלה שיוצרים את התוצאות שלנו.

במילים אחרות, על מנת ליצור לעצמנו תוצאות טובות יותר, חשוב שנזרע במוח שלנו מחשבות טובות יותר שיובילו לעשייה איכותית יותר. ולשם כך, עלינו לשים לב בצורה טובה יותר מה אנחנו מכניסים למוח שלנו.

כשזה מגיע לאוכל, קל לנו יותר לעשות את ההשוואה. אם האוכל מקולקל או לא מריח טוב, אנחנו נימנע מלהכניס אותו לפה. גם אם כן נבחר לאכול אותו, הגוף שלנו יידע לבד שהוא צריך להיפטר ממנו. ואני לא מעוניין לפרט איך. דמיינו לבד.

בצורה מפתיעה, כשזה מגיע למחשבות שלנו, אנחנו לא עושים סינון מחמיר מדי. ועל אחת כמה וכמה, לא "מקיאים" מחשבות לא טובות שנמצאות לנו כבר בראש. כאלה שלא מקדמות אותנו. ולפעמים אפילו עושות את ההיפך.

9 דברים שחשוב להתחיל לעשות כדי להכפיל את התוצאות שלנו

היכולת שלנו לשלוט במחשבות שנכנסות או נמצאות בראשנו היא קריטית. לכן, רצוי שנבצע מעט "החלפות" בין ההרגלים הקיימים אצלנו כיום לכאלה שמקדמים מחשבות יעילות יותר. 9 הדברים הבאים, הם מקום מעולה להתחיל:

  1. לקרוא כל יום בספר – קריאת ספרים שונה מצריכת רוב סוגי המדיה. היא דורשת מאתנו לעצור את שאר הדברים שאנחנו עושים ולהתמקד בדבר אחד. בקריאה. לכן, קריאת יומית בספר מאמנת את היכולת שלנו להתרכז בדבר אחד, תוך סינון כל הסחות הדעת. כן, קריאת ספרים לאורך זמן יוצרת לנו יכולת למקד את החשיבה שלנו.
  1. לבחור שירים אחרת – רוב האנשים נהנה ממוזיקה. אפילו מכיר את המילים. רק שכשאנחנו חוזרים על המילים פעם אחרי פעם, אנחנו מטמיעים את המילים בתת המודע שלנו. ואם נשים לב לטקסטים, נגלה שלרוב אנחנו מטמיעים מסר לא משהו בכלל. לכן, חשוב לבחור שירים טובים יותר עבורנו.
  1. לקום מיד כשהשעון מצלצל – אני יודע, הפיתוי הוא גדול. לחזור לישון רק עוד קצת. עם זאת, ה"קצת" הזה לא גורם לנו להרגיש יותר ערניים. למעשה, אם נחשוב על זה נגלה שאין ל"עוד קצת" הזה שום יתרון ממשי. לעומת זאת, כשאנחנו מתרגלים לקום בזמן אנחנו מחזקים את האמונה שלנו בעצמנו ומאפשרים לעצמנו להתארגן בבוקר ללא כל לחץ מיותר.
  1. ללמוד כל יום משהו חדש – אם לא נוסיף שום דבר חדש לצורת החשיבה שלנו, לא נוכל לשפר את ההישגים שלנו. לכן, רצוי כל יום ללמוד משהו חדש. וזה לא חייב להיות קורס. יש בלוגים. יש סרטונים ביוטיוב. האמת היא שיש המון מידע באינטרנט. רק שרוב האנשים יעדיף להיכנס לפייסבוק ולהתעדכן ב"שום דבר חדש" שנמצא בו. אנחנו נעדיף ללמוד משהו חדש.
  1. להתמקד בנתינת ערך – מחקרים רבים כבר מצאו שאחד הסודות להפוך ליותר מאושרים טמון בנתינת ערך לאחרים. זה יכול להיות בנתינת טיפ למישהו. זה יכול להיות בעזרה פיזית לאדם שצריך אותה. וזו יכולה להיות אפילו מחמאה. מה שבטוח, תחושת ההגשמה העצמית שנובעת מעזרה לאחרים תגרום לנו להיות הרבה יותר מרוצים מעצמנו. וזה המון.
  1. ללמוד להגיד "לא" למחשבות הרסניות – אנחנו מאוד רגילים לציית למחשבות שלנו. אפילו לאלה שגורמות לנו להרגיש רע עם עצמנו. ולא משנה אם זה בעקבות דבר שקרה או אמרו לנו או בעקבות שיפוט עצמי. היכולת להגיד "לא" בצורה חד משמעית למחשבה לא רצויה היא קריטית בטיפוח גן המחשבות שבתוך הראש שלנו.
  1. לרשום תובנות יומיות בסוף כל יום – בכל יום קורים לנו דברים. ואנחנו לא מתעדים אותם או את התובנות שנוצרו לנו כתוצאה מהם. לפעמים אנחנו כל כך שקועים בעשייה עד שאנחנו לא עוצרים בכלל להסיק מהם תובנות. עם זאת, רק הסקת תובנות מדבר שקורה לנו יכולה לעזור לנו להימנע מלחזור על התוצאה השלילית. ועל אחת כמה וכמה לשפר תוצאות.
  1. להפוך למונחי מטרה – יש לנו רק 24 שעות ביממה. במהלכן אנחנו ערים בערך 18. במהלך 18 השעות הללו עלינו לעשות את המיטב. הסוד הוא להגדיר מראש מטרות וזמן לפגישות. ולדחות פגישות חסרות מטרה לשעות שבהן אנחנו לא אמורים לעבוד. כך, נוכל לנהל פגישות קצרות ולהגיע לתוצאות שלנו תוך זמן קצר יותר.
  1. להתחבר לאנשים שמחים ומצליחים יותר – אנחנו הממוצע של החברים שלנו כמעט בכל תכונה. וזה הגיוני. אנחנו באופן טבעי נמשכים לאנשים שדומים לנו. לכן, כאשר נרצה לשפר את צורת החשיבה שלנו, רצוי שנתחבר לאנשים חדשים (במקביל לישנים). כאלה ששמחים יותר. מצליחים יותר. וצורת החשיבה שלהם יכולה להדביק את שלנו.

זהו להיום. עכשיו מסקרן אותי לקרוא בתגובות פה למטה מה דעתך על המאמר?

שיהיה לך יום מעולה,
ליאור

Exit mobile version