Site icon הפורטל הישראלי ל-NLP

לסמוך על עצמך באמת: 22 מכפילי ביטחון עצמי שאף אחד לא לימד אותך

היי,

בשבוע שעבר נגענו ב-6 טכניקות שסחטנים רגשיים מפעילים עליך כדי לגרום לך להוריד במחיר. היום רציתי לדבר איתכם על משהו שלא נגעתי בו כנראה מספיק עד עכשיו, אלא בין השורות.

כמו שכתבתי בעבר, מאמרים אלו נכתבים עבור הקוראים שלי. לכן, חשוב לי לדעת באילו נושאים חשוב לכם שאתמקד. אם יש נושא שחשוב לכם שאכתוב עליו וקשור לנושאי הבלוג, אני מזמין אתכם לשלוח אותו אליי במייל. במידה וזה באמת קשור, אשמח לכתוב עליו.

ביום שלישי, שלח אליי יעקב בקשה שאכתוב על ביטחון עצמי. על אף שנגעתי בנושא פה ושם, בדקתי ומצאתי (כמו ג. יפית) שכמעט ולא התמקדתי בו לאחרונה. לכן, רציתי לרכז עבורכם 22 דברים שאפשר לעשות עוד היום כדי לחזק את הביטחון העצמי שלכם:

1. להחליט ולבצע מיידית – כאשר אנחנו לומדים לציית לעצמנו מבלי להטיל ספק, לדחות או לוותר, אנחנו מפתחים אמונה עצמית. כשאנחנו מפתחים אמונה עצמית, אנחנו יודעים שלא משנה מה יקרה, אנחנו נהיה שם עבורנו, נצליח למצוא פיתרון ונסתדר כי יש לנו את היכולות לעשות זאת.

2. ללמוד להגיב מתוך רצון ולא מתוך דחפים רגשיים – אימפולסיביות היא ויתור על יכולת השליטה העצמית. זה אנחנו שמרגישים משהו ומתוך כך מבצעים. לכן, כשזה מגיע להחלטות משמעותיות או מעשים נמהרים עלינו קודם להרגע, לבחון את העובדות ולעשות.

3. להציב מטרות קטנות ולהגיע אליהן – כדי שלא "נשים את כל הביצים בסל אחד", נרצה להציב מטרות קטנות שתלויות בעיקר בנו. ישנם די הרבה דברים שאנחנו עושים ללא בעיה בכלל. אם נגדיר אותם כמטרות נשנה את חשיבותם ואת המשמעות של ההצלחה בהן. כך נוכל ליצור תמיכה אינסטנט (רק להוסיף מים) בביטחון העצמי שלנו.

4. להתגבר על הרגל שלילי – אין שום דבר בעולם שגורם לנו להרגיש יותר חזקים נפשית מאשר התגברות על הרגל שלילי. כל ההצלחה שכזו מוכיחה לנו שאנחנו מסוגלים הרבה יותר משנדמה לנו ושאנחנו יכולים להשיג יותר.

5. להפסיק להעניש את עצמך על מעשים של אחרים – כשאנחנו נעלבים, כועסים, שומרים טינה, אנחנו מענישים את עצמנו. אחרי הכל, הם ממשיכים בחייהם ואנחנו ממחזרים רגשות עם עצמנו. כשנרצה להפסיק זאת, עלינו קודם כל לסלוח לעצמנו על מה שקרה שם.

6. להתחיל לזכור הצלחות – עלינו להתחיל לזכור בצורה מודעת גם הצלחות קטנות של מטרות משניות. ככל שיש לנו יותר הצלחות במחסנית הזיכרון שלנו, יש לנו יותר אמונה ביכולת שלנו להצליח להגיע למטרות נוספות.

7. לשאול כשאנחנו לא יודעים או בטוחים – תמיד עדיף לשאול לפני שאנחנו מבצעים דברים שאיננו יודעים כיצד לעשות אותם. כדי להצליח אנחנו צריכים להבין את חוקי המשחק וכיצד לבצע. אחרת לא נדע איך למדוד את התוצאות שלנו או כיצד לתקן במהלך הדרך כדי להגיע אל התוצאה הרצויה.

8. לשמור על כושר, אוכל ושינה – השלישיה הזו היא הבסיס לכל מה שצריך כדי שהחיים שלך יפעלו כמו שצריך. ולא, אין תירוצים פה. גם לא ילדים או לו"ז עמוס. כושר שבועי, אכילה נכונה ושינה טובה בלילה הם הבסיס למיקוד, לבריאות, לזיכרון ולעירנות.

9. טיפוח עצמי וביגוד – רוב האנשים נהנים מהתחושה שהם מרגישים כשהם מתלבשים יפה ונראים טוב. הם פשוט מגבילים את התחושה הזאת לאירועים מיוחדים. החיים שלך הם אירוע מיוחד. לכן, רצוי להתלבש בהתאם.

10. לחייך גם לעצמנו – כשאנחנו רוצים לגרום לאחרים להרגיש בנוח איתנו אנחנו מחייכים אליהם. אם אנחנו רוצים להרגיש בנוח עם עצמנו, אולי כדאי שנתייחס לעצמנו בהתאם. מתי בפעם האחרונה הסתכלת במראה וחייכת לעצמך? עכשיו זה זמן טוב להתחיל.

11. לשלם לעצמנו משכורת – המשכורת שלנו היא הערכה של היכולת שלנו. אם נקצה סכום חודשי כל חודש שמיועד רק לנו, נוכל לתת לנו משכורת. זו דרך עוצמתית להראות לעצמנו שאנחנו לא סתם הוצאה אלא מישהו שאנחנו מעריכים מספיק כדי להקדיש לו כסף.

12. להשוות את עצמנו רק לעצמנו – כדי להיות שבעי רצון מהחיים שלנו וליצור מטרות שבונות את היכולות שלנו, עלינו להתמקד בעצמנו. אף אחד אחר לא היה אנחנו ואנחנו מעולם לא היינו אדם אחר. הסתכלות על תוצאות אחרים אמורה לשרת כהשראה ותו לא.

13. להגיד אמת – ההרגל להגיד אמת משחרר את כל המשאבים הדרושים לנו כדי לתחזק את השקרים. אנחנו צריכים את המשאבים האלה. בנוסף, אמירת אמת גורמת ליצירת אמון חזק יותר בין המודע ללא מודע שלנו.

14. להכיר באמת ולקחת אחריות – כדי לסמוך על עצמנו באמת, עלינו לקחת אחריות על המצב הקיים ועל יצירת השינוי בו. אחרי הכל, כשאין לנו מושג איפה אנחנו, אנחנו לא יכולים לדעת איך להגיע לאן שאנחנו רוצים.

15. לקחת יוזמה – כשאנחנו מצפים שאדם אחר יניע אותנו לעשות, אנחנו מוותרים על השליטה בחיינו. לכן, כדי להרגיש בשליטה, עלינו לקחת יוזמה בכל מה שקשור אלינו. חסל סדר "אכלו לי שתו לי". מעכשיו, אם משהו מציק לנו, נבחר להגיב.

16. לשבור שגרה – שיגרה מנוונת אותנו לתוך חיים אוטומטיים שהדבר היחיד שמתחלף בהם הוא התאריך. לכן, עלינו להיות מודעים למה שאנחנו עושים ומדי פעם לשנות את הדרך שבה אנחנו עושים אותם. כמו להחליף את היד שעליה אנחנו שמים את השעון. מפתיע עד כמה השינוי הקטן הזה שובר לנו את כל השגרה.

17. לקום מהמחשב מדי פעם ולהתמתח – מדי פעם באמצע העבודה רצוי לקום ולהתמתח. שבירת התבנית הזו מאפשרת למוח לאפס את עצמו, מזרימה קצת את מחזור הדם ומשפרת את מצב הרוח שלנו.

18. להכיר חברים חדשים – החברים הותיקים שלנו מתייחסים אלינו כאל מי שהיינו ולא תמיד שמים לב לגרסא הנוכחית שלנו. רענון מאגר החברים מאפשר להכניס אנשים חדשים המכירים אותנו לראשונה בגרסא המשופרת שלנו ויודעים להעריך אותנו טוב יותר.

19. לגרום לאחרים להרגיש טוב בקשר לעצמם – המבט בעיני אדם שעשיתם לו כרגע את היום הוא אחד הדברים המרגשים שאנחנו יכולים לחוות. ולא, זה לא משנה אם מה שדרוש הוא להחמיא, לפרגן, לעודד ואפילו סתם לחייך. כל אחד מהם עובד.

20. לקחת פרשנות אישית לאמירות של אנשים אחרים בערבון מוגבל – לפעמים אנשים שאנחנו מעריכים אומרים דברים שעשויים לפגוע בהערכה העצמית שלנו. רוב הסיכויים שבראשם, כוונתם היתה אחרת. לכן, עלינו לשאול את עצמנו "מה היתה הכוונה החיובית מאחורי מה שנאמר?".

21. להעריך יכולות והישגים יותר מתכונות מולדות – התכונות המולדות שלנו הו קבועות וברוב המקרים אינן רלבנטיות. הן מצב מוגמר. עם זאת, התמקדות בדברים שבאמת אפשר לשנות בחיים, תעזור לנו למצות את הפוטנציאל שעוד לא התחלנו לממש.

22. ללמוד לעשות עוד משהו חוץ ממה שאנחנו כבר עושים למחייתנו – אנחנו לא יודעים מה ילד יום ומה יקרה בעוד 10 שנים. אם נשדרג בצורה תמידית את ארגז הכלים שלנו ונדע לעשות דברים נוספים, נוכל להתמודד עם כל סוג של מציאות שתוכתב לנו.

זהו להיום, עכשיו מסקרן אותי לשמוע בתגובות פה למטה, מה דעתך על המאמר ואילו תובנות קיבלת ממנו?

שבוע מעולה,
ליאור

Exit mobile version