Site icon הפורטל הישראלי ל-NLP

הבוס שלך מעצבן? 3 טכניקות פשוטות לאלף אותו להתייחס אליך בהערכה

היי,

חשבתי בכובד ראש על פרסום המאמר היום. האם זה הזמן המתאים? האם יש להם בכלל את הסבלנות לשבת ולקרוא? בסופו של דבר החלטתי לפרסם מתוך תקווה כי אולי המאמר יעזור להפיג קצת את הלחץ. מקווה שבחרתי את הבחירה הנכונה.

אז לפני שאכנס למאמר עצמו, חשוב לי לחזק את אנשי הדרום והמרכז הסובלים ממתקפת הטילים. בשמי, בשם אמיל ובשם אייל רציתי לחזק את ידיכם בשגרת היום ההזויה שנוצרה. שמרו על עצמכם ותמנעו מלעשות שטויות. אתם חשובים לנו.

בשבוע שעבר דיברתי על 4 שיטות לגרום לאנשים להפסיק להבריז לפגישות איתך. הפעם, רציתי לכתוב מאמר קליל בנימה מעט הומוריסטית הנובע מניסיונו של יוסי (שם בדוי), המאלף כלבים.

מסתבר, כמו שאנחנו לומדים ב-NLP לא פעם, שיש הרבה מקביל בין אילוף כלבים לאילוף אנשים. אז רק אם מסקרן אותך, נתחיל:

על חיות ואנשים

אנחנו, כבני אדם, אוהבים להאמין שאנחנו יותר. אנחנו יותר חכמים מחיות. אנחנו יותר מסוגלים להמציא. יש לנו מוסר ואתיקה שמאפשרים לנו לבחור נכון. אנחנו מסוגלים להבין יותר לעומק. יש לנו את היכולת להחליט החלטות מורכבות יותר.

למרות כל הרצון הטוב והאמונה, זה נכון חלקית. אנחנו באמת מסוגלים לכל מה שנכתב למעלה. עם זאת ועם כל ההצדקות ההגיוניות, אנחנו עדיין בוחרים מתוך דחפים רגשיים ומונעים מתוך מידע חושי.

ספאנגנברג, גרומן וספראוט גילו במחקרם ב-2005 כי שימוש בריחות (כמו קינמון) ובצלילים (כמו פעמונים) הגדילו את הסיכוי שאמריקאי ממוצע יחליט לקנות מתנות לחג המולד בחנות אחת על פני אחרת.

התוצאות האלו, אינן מפתיע אותנו כל כך. ריחות, טעמים, מראות, צלילים ותחושות גורמים לנו לפעמים לעשות דברים שאולי לא היינו עושים אחרת. כשהמוח שלנו מחבר בין תחושה מסוימת למשהו נוצרת התניה (או עוגן ב-NLP). כל פעם שהעוגן מופעל, נשלפת התחושה.

העוגן הזה, הוא הסיבה ששירים מסויימים מזכירים לנו מישהו. זו גם הסיבה שריחות לוקחים אותנו לפעמים שנים אחורה. וזה קורה לנו בדרך כלל בצורה טבעית עשרות פעמים ביום. השאלה היא איך ליצור את זה ביום יום. ואם אפשר לבוס שלנו.

אילוף הבוס הסורר

אם נחזור לשניה ליוסי, מאלף הכלבים, ניהלנו שיחה מרתקת לא מזמן שבה הוא סיפר לי קצת יותר לעומק על הדרכים שבהם הוא מאלף בעלי חיים להגיב בצורה רצויה. השיטות שהוא תיאר, השאירו גם אותי קצת בהלם. בעיקר כי הן עובדות גם על בני אדם.

אם נקח את התובנות של יוסי (עם קורטוב הומור כמובן) אל עולם העבודה ונרצה להכיל את השיטות שלו על מנהלים בעייתיים, נוכל להשתמש ב-3 הטכניקות הבאות שיגרמו לו להעריך אותך בצורה חיובית יותר:

1. כשהוא נותן תשומת לב לאחרים ולא אלינו – לפעמים ישנה תחושה מוצדקת כי רוב המנהלים נותנים תשומת לב חיובית לאלה שעושים הכי הרבה רעש. לפעמים אפילו לבעייתיים ואיך שהוא זה תמיד חיובי. השאלה היא איך לגרום לו לשים לב אלינו?

כשכלבים רוצים למשוך תשומת לב, הם מזדקפים, מתמתחים ומקשקשים בזנב. זו הדרך שלהם לעשות את זה. כשהמאלף רוצה למשוך את תשומת הלב שלהם, הוא מזדקף, מתמתח ומגיב בצורה מופגנת (אם כי לא מקשקש בזנב מסיבות מובנות).

בדיוק אותו הדבר עם המנהל המתעלם. כדי למשוך תשומת לב, אנחנו צריכים לסגל שפת גוף שמושכת יותר תשומת לב. שפת גוף זקופה (לא להגזים), יצירת קשר עין המלווה בחיוך ושימוש במחוות ידיים בזמן דיבור, עשויים להיות בדיוק הדבר שנדרש למשימה.

2. כשהוא מתעקש להעסיק אותנו במטלות מעצבנות – זה נכון, הוא הבוס. והמטלות שהוא נותן לנו הן די… העבודה שלנו. עם זאת, ישנן מטלות שיכלו להיות מוטלות גם על אחרים. אם הבוס מטיל אותן רק עלינו, זה עשוי להיות קצת מציק.

כאשר מתחשק לכלב לא מאולף לשחק, הוא עשוי להפריע בצורה עקבית לכל דבר שאנחנו עושים. כדי לאלף אותו, מרגילים אותו לזמנים שמתאימים ולא מתאימים למשחק. בזמן אחד מבצעים מטלות ללא הפסקה ומתעלמים ממנו, בזמן שמתאים משתפים איתו פעולה.

אותו הדבר עם המנהל המעמיס. כשהבוס שלנו הוא כזה, עלינו לדעת איך להראות עמוסים כל הזמן ולשתף אותו בהתקדמות. כך נוצרת התחושה שאנחנו בדיוק באמצע משהו והמטלה עוברת למישהו אחר.

3. כשהוא "נובח" עלינו כל הזמן – יש מנהלים שמתקשרים איתנו רק כשמשהו רע קורה. מצב כזה מתרחש בעיקר כשהוא הגיע מתרבות אירגונית שבה כל עוד משהו עובד כמו שצריך, לא צריך לגעת בו. לכן, עיקר התקשורת שלו איתנו תהיה כשמשהו משתבש.

כשכלב נובח כל הזמן ואנחנו מגיבים לכך, הוא רואה בתגובה חיזוק חיובי למעשיו. בדיוק אותו הדבר אצל בני אדם. אם הבוס שלך "נובח" עליך כל הזמן, יש לחכות עד שירגע ואז לספר לו חדשות חיוביות. בכך, אנחנו "מתגמלים" אותו על יחס רגוע וחיובי.

לאורך זמן, הוא יתרגל לכבד אותנו ולהתייחס אליו רק בצורה שקטה ורגועה, במקום אותה ההתלהמות הקולנית של פעם. יכול להיות שזה יקח תקופה קצרה ועם זאת, זוהי טכניקה מאוד עוצמתית ששווה ליישם.

זהו להיום. מסקרן אותי לשמוע בתגובות פה למטה, איך הרגלת את הבוס שלך להעריך אותך יותר?

שבוע מעולה ושמרו על עצמכם,
ליאור

Exit mobile version