badlecture

חשוב לדעת: 5 עצות שקיבלת על שפת גוף ופוגעות בכריזמה שלך מול קהל

היי,

בפעם הקודמת, הבאתי 10 ציטוטים של אנשים מפורסמים שיכפילו את יכולת השכנוע שלך. היום, רציתי לגעת דווקא ב-5 עצות שנותנים לעתים קרובות מאוד לאנשים שעומדים מול קהל. רק שה-5 האלה… מיושמות בצורה שעושה את האפקט ההפוך בדיוק.

רק לא השקט הזה

משהו לא עבד כמו שצריך. הם בהו בה בשקט. אבל לא מסוג השקט שנוצר כשאנשים מרותקים לדבריו של אדם. זה היה השקט שנוצר בזמן שאנשים צופים באסון טבע שמתרחש מולם. היא התקרבה שוב אל המיקרופון. השתעלה קלות. אמרה "שלום" וברחה אל מאחורי הקלעים.

הכל היה אמור לעבור בצורה מעולה. היא התכוננה למצגת הזאת במשך חודש. שלטה בכל הנתונים. קראה את כל המאמרים. התאמנה בדיוק כמו שכתבו. מול מראה. מול אנשים. הניעה את הידיים במקום שחשבה לנכון. זזה הלוך ושוב. וברגע האמת… זה לא עבד.

הבהיל אותה שהקהל נשאר אדיש. לא שהעדיפה שיזרקו עליה עגבניות. פשוט קיוותה לתגובה טובה יותר משקט וממבטים בוהים. משהו שאולי יכווין אותה שהיא עושה משהו לא נכון. רק לא השקט הזה. השקט שהסיח אותה יותר מכל רעש שהקהל יכול היה לייצר.

מאמר וקוץ בו

היום, יותר מתמיד, קל למצוא מידע על כל נושא שנדמיין כמעט. גם בעברית. האינטרנט מפוצץ במקורות מידע שבהם ניתן לקרוא מאמרים מפורטים ולצפות בסרטונים. וזה טוב. כי כל המידע הזה עשוי להיות כוח עבורנו בדרך לשדרוג התוצאות שלנו בחיים.

עם זאת, עודף הידע הזה (וגם אני אשם בו, מודה) עשוי לפעמים לפגוע בתוצאות שלנו. במקור, הכוונה היא חיובית – לעזור לכל אדם, ללא קשר למצבו הכלכלי לשפר את חייו. עם זאת, לפעמים דברים שנעשים מתוך רצון טוב עשויים דווקא ליצור את התוצאה ההפוכה.

כשאדם מפתח מומחיות בדבר מסוים הידע שלו מתפתח כל הזמן. הוא מבין דברים שמעולם לא הבין. ולעתים קרובות, הוא נוטה לתת פחות דגש על דברים בסיסיים יותר שנדרשים כדי להבין את הטיפים שהוא נותן. דברים שעבורו הם "מובנים מאליהם".

לכן, אדם חדש שאינו איש מקצוע באותו התחום, עשוי שלא לפרש את אותם הטיפים או הכלים בצורה נכונה. לא כי הוא לא חכם. אלא כי הוא מעולם לא למד את הדבר מהבסיס והלאה. רק "עובר אורח" בתחום.

זו הסיבה שאני אישית מאוד נזהר מטיפים שאני קורא באינטרנט בתחומים שבהם אני לא מבין ושביצוע לא נכון שלהם עשוי לפגוע בי. בודק יותר ממקור מידע אחד. מוודא שבאמת הבנתי נכון. ורק אז, בודק אותם בשטח.

5 טיפים שעשויים להרוס לך את ההרצאה

לפני שנמשיך הלאה מאוד חשוב לי לציין דבר אחד חשוב: הטיפים האלה אינם שגויים במהותם. הכוונה שלהם היא נכונה. עם זאת, כאשר אנחנו מאמצים חומר שקראנו באיזה שהוא מקום מבלי שהבנו מה בדיוק צריך לעשות, אנחנו עשויים לפגוע בתוצאות הרצויות לנו.

אלו הם 5 טיפים שחשוב להבין כיצד לבצע נכון על מנת שלא יפגעו בנו:

1. לעמוד זקוף כשמדברים – עמידה זקופה בהרבה מאוד מקרים תגרום לנו להיראות בטוחים יותר בעצמנו ובדברים שאנחנו אומרים. עם זאת, כאשר אדם מתאמץ יותר מדי לעמוד זקוף, הוא עשוי להיראות מתוח, עצבני ונוקשה.

איך לבצע את הטיפ נכון? מאוד פשוט. על קו הרצף שבין זקוף ומתוח מאוד לבין שפוף יש הרבה מאוד נקודות. על מנת למצוא את נקודת הזקיפות שנוחה לנו רצוי שנעמוד מול מראה קודם. אז, נתיישר כדי להזדקף ונניח לכתפיים שלנו ליפול למקום שבהן נוח להן ליפול.

על מנת למצוא את המיקום הנוח ביותר עבור הכתפיים, נזיז אותן קדימה ואחורה עד שנמצא את הנקודה שבה איננו מתאמצים או מרגישים מתח בכתפיים. העמידה מול המראה תאפשר לו לשים לב שתנועת הכתפיים לא משנה את היציבה שלנו לכזו ששפופה יותר מהרצוי.

2. ליצור קשר עין – קשר עין שמתבצע בצורה נכונה עשוי לגרום לקהל שמולנו להרגיש חיבור טוב יותר אלינו. עם זאת, ניסיון ליצור קשר עין עם כל הקהל יגרום למרצה להיתפש כתזזיתי ולא מרוכז. אחרי הכל, יש לא מעט אנשים בקהל וקשה לשמור על קשר עין עם כולם.

איך לבצע את הטיפ נכון? כדי ליצור קשר עין נכון עם הקהל, עלינו לחלק אותו ל-3 או ל-4 חלקים (בדמיון שלנו). אז, למצוא אדם שנמצא באמצע אותו אזור (עדיף מישהו שמחייך כלפינו) ובזמן ההרצאה, עלינו ליצור איתו את קשר העין.

התוצאה תהיה מדהימה. בגלל שיש מרחק בין הקהל והמרצה, האנשים באותו אזור ירגישו שהמרצה מסתכל עליהם וההרצאה תרגיש עבורם כהרבה יותר אישית. ברק אובמה אגב, עושה את זה די הרבה בנאומים שלו.

3. לחייך בזמן דיבור – אין ספק שחיוך מפשיר לבבות וגורם לאנשים להוריד את המגננות שלהם כלפינו. זאת אומרת, כשהחיוך הוא נעים. מצד שני, כשאדם מתאמץ לחייך בזמן דיבור הוא משדר לחץ במקרה הטוב ובמקרה הרע – נראה קריפי.

איך לבצע את הטיפ נכון? קודם כל, אין באמת חובה לחייך סתם במהלך הדיבור. חיוך יכול להיות יעיל רק אם הוא טבעי ומרגיש לך נכון באותו הרגע. אם כן בא לך לחייך ועולה לך רק חיוך קטן טבעי, הוא עדיף על כל חיוך גדול ומזויף.

4. להזיז את הידיים – שימוש במחוות ידיים נתפש בהרבה מקרים כהתנהגות של אדם תקשורתי יותר. זה נכון. עם זאת, הטיפ "להזיז את הידיים" עשוית לגרום לאדם להניע את ידיו בתנועות רחבות ומהירות מדי שבתכל'ס יותר יסיחו את הקהל מאשר ימקדו אותו במסר.

איך לבצע את הטיפ נכון? ככל שמחווה היא רחבה ומהירה יותר, כך היא מתפרשת כצעקנית יותר (בדומה לדיבור בקצב מהיר ומאוד בקול). על מנת להזיז את הידיים בצורה נכונה, עלינו להזיז אותן בקצב שאינו מהיר מדי ולשמור שלא יחרגו מאזור המותניים.

5. לזוז כדי שלא לשעמם – כאשר מרצה תקוע במיקום אחד כל ההרצאה, הוא עשוי לשעמם אותנו. עם זאת, אדם שהבין את הטיפ בצורה שגויה עשוי להתרוצץ לאורך כל הבמה בקצב מהיר מדי ומפריע לקהל להתרכז בדבריו.

איך לבצע את הטיפ נכון? עלינו לסמן לעצמנו בדמיון (אפשר גם עם מאסקינג טייפ על הרצפה לפני ההרצאה) ריבוע בגודל של מטר וחצי על מטר וחצי באמצע הבמה שבו מותר לנו לנוע. כך, נוכל לנוע כדי לא לשעמם את הקהל ומצד שני לא נסיח אותו תוך התרוצצות מתמדת.

זהו להיום. עכשיו מסקרן אותי לקרוא בתגובות פה למטה: מה דעתך על המאמר?

שיהיה לך שבוע מעולה,
ליאור

ליאור ברקן

ליאור ברקן הוא בעלים שותף במשרד הפרסום AntiMarketing ומייסד הפורטל הישראלי ל-NLP ובית הספר הישראלי ל-NLP. בעברו, מילא ליאור מספר תפקידי ניהול בכירים בחברות תוכנה ופרסום והנחה פינה קבועה בתכנית הטלוויזיה "המקצוענים" בערוץ 10. במאמריו, ליאור מביא טיפים מתוך ניסיונו בן 2 העשורים ביישום כלי ה-NLP וכלים נוספים מעולם הפסיכולוגיה בעולמות העסקים, העברת ההכשרות והייעוץ.

רוצה לשתף את המאמר?

[print-me target="#headline, #main-post-content" do_not_print=".comment"]

אולי יעניין אותך לקרוא גם את המאמרים הבאים:

10 תגובות

  1. אני חייבת לציין שבזמן קריאת הטיפ הרביעי צפיתי ב"יצאת צדיק" עם חיים הכט

  2. הטיפים האלה נראים הגיוניים ומועילים מאד. יפה.
    בתגובה הקודמת – היא בטח התכוונה שחיים הכט מזיז את ידיו יותר מדי בדרמטיות, זה אכן מסיח את הדעת.

  3. תודה רבה
    הבן שלי רוצה להרשים בדרשות שלו בישיבה ואלו טיפים מעולים עבורו.
    תודה רבה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

רוצה לעבור קורס NLP ב-200 שקלים?

אם בא לך לקבל גישה לצילומי וידאו של הכשרות NLP שלמות וקורסי אונליין שיאמנו אותך בחומר הנלמד בעלות חודשית של 200 שקלים בלבד, זה הכפתור עבורך:

תפריט נגישות

אם המאמר הזה מעניין אותך, זה רק ההתחלה!

מה אפשר לקבל מאתנו ב-200 שקלים?

המאמרים הפתוחים מעולים. הם מלאים בכלים פרקטיים שיכולים לשפר לך את החיים. רק שקורסי ה-NLP באתר המנויים שלנו הם כבר ליגה אחת למעלה – הכשרות מלאות ב-NLP וקורסי אונליין שנבנו במיוחד כדי לקחת את כישורי קריאת שפת הגוף, המיומנויות החברתיות והשליטה העצמית שלך לשלב הבא. והמחיר? רק 200 שקלים חודשיים וכל התכנים פתוחים עבורך. מסקרן אותך לדעת על מה מדובר?