snailbrain

נו, ההוא… שכחתי את השם: 2 כלים שיאמנו את הזיכרון שלך עבורך ובחינם

היי,

בשבוע שעבר, הסברתי איך אנחנו גורמים למצב שלנו להיות יותר קשה משהוא צריך להיות (ואיך אפשר לשנות את זה כמובן). השבוע, רציתי לשתף אותך ב-2 כלים שאני אישית משתמש בהם כדי לשפר את יכולת הזיכרון שלי.

למה חשוב לשפר את הזיכרון?

אנשים לא תמיד מבינים למה אני כל כך אוהב את ה-NLP. על פניו, סבבה: זה משפר את היכולת להבין אנשים, לשכנע אותם ואפילו לעזור להם ליצור שינוי (כמו פירוק פוביה למשל) בדקות. מצד שני, זה רק הקצה.

אחת הסיבות המרכזיות שאני כל כך מאוהב בתחום הזה קשורה בשיפור האישי שאני אישית עברתי בעזרתו. ולא רק בדברים המובנים מאליהם. אלא בדברים שתמיד הזנחתי וחשבתי שהם Nice to have. והם דווקא היו החשובים מכולם.

כשאני מסתכל על יכולות אנושיות אני מחלק אותן ל-3 מתוך הקבלה קלה לעולם המחשבים:

א. החומרה – החומרה אצלנו היא הגוף שלנו. המידה שבה אנחנו שומרים עליו. המידה שבו אנחנו מפתחים אותו ומטפחים אותו. ובדיוק כמו מחשב, המידה שבו אנחנו גם שומרים עליו נקי מלכלוך ומדברים שעשויים להזיק לו.

ב. מערכת ההפעלה – מערכת ההפעלה שלנו היא היכולות החשיבתיות, הבחירות האוטומטיות, ההעדפות, האמונות והערכים שלנו. הדברים שמאפשרים לנו לעשות משהו או לא. להפעיל משהו או לא. להתחיל לעשות משהו או לוותר מראש.

ג. התכנות – התכנות הן היכולות והמיומנויות שמאפשרות לנו לבצע דברים מחוץ לראש שלנו. הן המיומנויות הפיזיות שלנו. הן המיומנויות התקשורתיות שלנו.

כאשר אנחנו רוצים להצליח יותר בדברים שאנחנו עושים (התכנות שלנו), עלינו לדאוג שמערכת ההפעלה שלנו תהיה מספיק מעודכנת כדי להריץ אותן בצורה הטובה ביותר. לשם כך, נרצה לשפר ולהתאים את כל החלקים של מערכת ההפעלה שלנו שרלוונטיים לכך.

עם זאת, לעתים ניתקל במשימה בה לא יהיה מספיק לשנות את האמונות או את היכולות החשיבתיות שלנו. וזיכרון הוא דוגמה נהדרת לכך. מהירות שליפת הנתונים מהזיכרון לא תלויה רק בדרך שבה אנחנו משתמשים בזיכרון אלא גם בדרך שבה המוח משתמש בזיכרון.

מכיוון שהזיכרון נמצא בבסיס כל יכולת, הוא מהותי ביותר עבורנו ולא סתם משהו שנחמד שיהיה. הוא ה-דבר הכי חשוב שעלינו לפתח אם נרצה להצליח יותר. אחרי הכל, עלינו לזכור אנשים שפגשנו, משימות שעלינו לבצע וגם לתרגל יכולות חדשות שעדיין לא 'נדבקו' אלינו.

ללא אלה… לא נוכל להצליח ממש. וכן, גם אם יש לנו סמארטפון שיזכיר לנו כמעט הכל. כי הסוללה לא מחזיקה לנצח. או אנשים שיזכירו לנו הכל. כי הם לא תמיד סביבנו או זמינים עבורנו בכל זמן ומקום.

2 כלים שיאמנו את הזיכרון שלך

רוב האנשים שמכירים אותי היום אולי לא יאמינו לי כשאומר להם שלא תמיד היה לי זיכרון טוב. אפילו להיפך. כשהשתחררתי מהצבא הזיכרון שלי היה גרוע. עד כדי כך (וקצת מביך להודות בזה) שכשפגשתי אנשים שלמדו איתי בכיתה לא ממש זכרתי איך קוראים להם.

כמובן שמצאתי דרכים להתחמק מלהודות בכך. ובישראל זה קל: אפשר לקרוא לאדם "אחי" או "גבר"; אפשר לפתוח שיחה ב"היייי, מה שלומך?". וכששואלים אותנו על משהו שהיינו אמורים לזכור אפשר להגיד "תזכיר לי…?".

עם זאת, זה פתרון בינוני ולטווח הקצר בלבד. יש גבול כמה פעמים אפשר לקרוא ללקוח "גבר" לפני שניראה לא רציניים. ועל אחת כמה וכמה, יש גבול למספר הפעמים שלא נזכור לעשות את הדבר שאנחנו אמורים לזכור לעשות תוך אמירת "תזכיר לי…?".

כשנתקלתי ב-NLP לראשונה הייתי המום.

פתאום הייתי מסוגל לתקשר עם אנשים טוב יותר. להבין אנשים יותר לעומק. להתחבר אליהם באמת. והזיכרון הפך ברגע אחד להיות הדבר שהכי חשוב לי לשפר. כי המידע שקיבלתי מאנשים היה אישי וחשוב. ואם לא אזכור אותו, מה עשינו בזה…?

אז החלטתי. כדי לשפר את היכולות החדשות שלי, לשדרג גם את החומרה שלי ולפתח את הזיכרון. התחלתי לעבור על כל חומר שמצאתי על זיכרון. סקרן אותי איך אנשים זוכרים. איך מאחסנים מידע במוח. איך אנשים שולפים אותו. והכי חשוב: איך להצליב אותו עם מידע קיים?

למרות שיש לא מעט כלים מעניינים בעולם ה-NLP שיכולים לשפר את הזיכרון שלכם, רציתי להציג לך 2 כלים שבהם אני אישית משתמש כדי לשפר את הזיכרון שלי:

1. Lumosity – אתר יוצא דופן (יש גם אפליקציה) שמאפשר לבצע תרגולים יומיים (ומבוססים מדעית) המיועדים לשפר את הזיכרון, את יכולת התפישה החזותית, את מהירות המחשבה ועוד כמה דברים שבאמת בא לך לשפר (אם הצלחה מעניינת אותך).

השימוש במערכת הוא חינמי למרות שאם בא לך להשתמש במלוא יכולת המערכת (בעיקר תרגילים נוספים ובדיקת המיקום שלך ביחס לשאר קהילת המשתמשים) יש גם אופציה להוסיף עוד קצת כסף כדי לעשות זאת. מומלץ בחום!

קישור לאתר

(את האפליקציות של Lumosity ניתן למצוא בחנויות האפליקציות תחת אותו השם)

2. Remember Name Game – משחק אינטרנטי פשוט למראה שעוזר לפתח את היכולת שלנו לזכור פנים של אנשים. בחלק הראשון שלו קיימת אפשרות לבחון עד כמה קל לך לזכור פנים של אנשים שכרגע פגשת.

אחרי שגילית עד כמה קל לך לעשות זאת, יש שם טכניקה מפורטת לשיפור היכולת (שאחרי אפשר לבחון את עצמנו שוב). לאחר למידת הטכניקה הזאת, אני מתאר לעצמי שבכל אימון במשחק התוצאה שלך תשתפר.

קישור לאתר

נקודה לסיכום: אני יודע ששני הכלים שנתתי לך הם באנגלית. ואני יודע גם שחלק מהאנשים מוותרים לעצמם על דברים שכתובים באנגלית בדרך כלל. מצד שני, אני מקווה שהקוראים שלי הם מסוג האנשים שאתגרים (ובמיוחד כאלה שיעזרו להם להצליח) רק דוחפים אותם לעשות יותר עבור עצמם. שיהיה לך בהצלחה!

זהו להיום. עכשיו מעניין אותי לשמוע: האם ישנם כלים נוספים שעוזרים לך לשפר את יכולות החשיבה והזיכרון שלך?

שיהיה לך יום מעולה,
ליאור

ליאור ברקן

ליאור ברקן הוא בעלים שותף במשרד הפרסום AntiMarketing ומייסד הפורטל הישראלי ל-NLP ובית הספר הישראלי ל-NLP. בעברו, מילא ליאור מספר תפקידי ניהול בכירים בחברות תוכנה ופרסום והנחה פינה קבועה בתכנית הטלוויזיה "המקצוענים" בערוץ 10. במאמריו, ליאור מביא טיפים מתוך ניסיונו בן 2 העשורים ביישום כלי ה-NLP וכלים נוספים מעולם הפסיכולוגיה בעולמות העסקים, העברת ההכשרות והייעוץ.

רוצה לשתף את המאמר?

אולי יעניין אותך לקרוא גם את המאמרים הבאים:

7 תגובות

  1. יפה אהבתי אני משתמש בזיכרון למצא בכל נושא או אדם נקודת ציון מרכזית שתמיד תזכיר לי מה שמו ומהיכן וכ"ו,בדרך כלל אני מצליח ,למדתי את השיטה מלימוד הגמרא הקדושה עוד בהיותי בחור ישיבה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

רוצה לעבור קורס NLP ב-200 שקלים?

אם בא לך לקבל גישה לצילומי וידאו של הכשרות NLP שלמות וקורסי אונליין שיאמנו אותך בחומר הנלמד בעלות חודשית של 200 שקלים בלבד, זה הכפתור עבורך:

תפריט נגישות

אם המאמר הזה מעניין אותך, זה רק ההתחלה!

מה אפשר לקבל מאתנו ב-200 שקלים?

המאמרים הפתוחים מעולים. הם מלאים בכלים פרקטיים שיכולים לשפר לך את החיים. רק שקורסי ה-NLP באתר המנויים שלנו הם כבר ליגה אחת למעלה – הכשרות מלאות ב-NLP וקורסי אונליין שנבנו במיוחד כדי לקחת את כישורי קריאת שפת הגוף, המיומנויות החברתיות והשליטה העצמית שלך לשלב הבא. והמחיר? רק 200 שקלים חודשיים וכל התכנים פתוחים עבורך. מסקרן אותך לדעת על מה מדובר?