במאמר הקודם, הסברתי איך אמפתיה יכולה להוביל למכירות ללא מאמץ. היום, נענה על שאלה בנושא השראה שהעלה דוד, קורא ותיק של הבלוג: איך אפשר לקבל השראה בתקופה כל כך דחוסה?
למה זה חשוב במיוחד עכשיו?
אנחנו נמצאים במצב די תקוע. מצד אחד, המדינה במצב לחימה מתמשך. אנחנו צמודים לחדשות. חלקנו לא נמצאים בבתים שלנו. ולמרות זאת, המציאות מכריעה. אנחנו צריכים להתפרנס. והשמירה על ההשראה היא לא מותרות. היא הכרח.
אז כן, אפשר להכריח את עצמנו לעשות. רק שזה, יוצר הרגל לא בריא. מחבר בצורה לא מודעת בין עשייה לחוסר חשק. והופך את מה שאנחנו עושים למטלה שאנחנו שונאים לעשות ומעדיפים להתחמק ממנה. וכאן בדיוק נכנס הכוח של ההשראה.
השראה יכולה להיות מקור כוח פנימי. לתת תחושת מטרה. עוזרת לנו לראות את הטוב גם במצבים הקשים ביותר ולמצוא פתרונות יצירתיים לבעיות מורכבות. במילים אחרות, השראה היא הדלק שנותן לנו מוטיבציה ומאפשר לנו לשמור על חיוניות ורעננות למרות הקשיים.
מה זו השראה ואיך היא עובדת?
השראה היא מצב תודעה שבו אנחנו מרגישים מעודדים, מלאי אנרגיה ויכולים להתמודד עם אתגרים. זה מצב שבו אנחנו חווים תחושה של חיבור פנימי עמוק לרעיונות, למטרות ולשאיפות שלנו. כשאנו מוצאים השראה, אנחנו מתחברים לרצון הפנימי שלנו לשפר, ליצור ולחוות הצלחה.
השראה יכולה להגיע מהמון מקורות. כמו אמנות, מוזיקה, טבע, אנשים שאנחנו מעריכים או אפילו ספרים וסרטים. כשאנחנו נחשפים למשהו שמעורר בנו השראה, אנחנו מרגישים זרימה של אנרגיה חדשה שמאפשרת לנו לראות דברים בצורה חדשה ולקבל רעיונות חדשים.
במצב כזה, אנחנו יכולים לפעול בצורה פרודוקטיבית יותר ולשמור על גישה חיובית גם במצבים קשים. רק שבמצבים שבהם אנחנו מגיבים בצורה הישרדותית, לרובנו ננעלת ההשראה. בגלל זה, קשה להכריח את ה"מוזה" להגיע. וכאן, אנחנו חייבים שיהיו לנו שיטות ליצור למרות המצב.
מאיפה מביאים אחת בתקופה כזאת?
כדי למצוא השראה, חשוב להיות פתוחים לסביבה ולחפש מקורות השראה בכל מקום. הנה כמה טכניקות שיכולות לעזור:
מקור השראה 1: להיחשף למשהו שכבר נוצר
זה לא חדש שדומה מושך דומה. ולפעמים, דווקא כשאנחנו נחשפים ליצירות של אחרים, מתעוררת אצלנו ההשראה. יש לנו מה להגיד. פרשנות משלנו. אולי פתאום משהו מתחבר לנו במחשבה. והופ, השראה.
צריך רק לשים לב לדבר אחד חשוב: אם אנחנו עמוק בתוך הלחץ ליצור, לפעמים יצירה "מושלמת" מדי יכולה לבאס. למה? כי אנחנו מסתכלים על כל זה מבחוץ. ואז אנחנו לא מרשים לנו להתמסר ולספוג את היצירה.
כדי לקבל אותה מיצירות של אחרים, צריך להתמסר להן. להרשות לעצמנו להתרגש מהן. מהרגשות שהן יוצרות אצלנו. כי הרגש הזה ממלא אותנו באנרגיה. ודווקא מתוך חוסר החשיבה "על זה", אנחנו קולטים דברים בצורה לא מודעת. וזה, נותן המון השראה.
מקור השראה 2: לחפש אנשים שמעוררים אותה
לכל אחד מאתנו יש מישהו או מישהי שהם מעריכים. לפעמים אפילו מעריצים. אנשים שאנחנו רוצים להיות כמוהם. רק שההסתכלות על "לאן הם הגיעו" מסתירה את הדבר הכי חשוב – איך הגיעו לאן שהגיעו? מה עברו? מה הפך אותם למי שהם?
כאן בדיוק המקום להתחיל לקרוא, לשמוע ולצפות. ואם אין לכם סבלנות למשהו דוקומנטרי או לספר על חייו של האדם, יש פתרון אחר – חפשו פודקאסט על הנושא. או אולי סרטון ביוטיוב על אותו אדם. וגם אם אין, בטוח שאפשר למצוא כאלה על אנשים יכולים לעורר בך השראה.
מקור השראה 3: ליצור סביבה שמעוררת אחת
הסביבה שבה אנחנו נמצאים ועובדים יכולה להשפיע מאוד על ההשראה שלנו. בגלל זה, אם ניצור סביבה שמעוררת אותה, נוכל להשיג 2 מטרות: מצד אחד, השראה ליצור. שזה המובן מאליו. והשני, לאהוב יותר את מה שאנחנו עושים. איך נעשה את זה?
נסדר את פינת העבודה שלנו. לאו דווקא בצורה אובססיבית. אלא בצורה שהכל נמצא במקום שנוח לנו שיהיה. נוסיף תמונות או חפצים שמעוררים בכם השראה. נשתמש בצבעים שמשרים עלינו רוגע ואנרגיה חיובית. או יצירתיות.
והדבר שאני הכי אוהב: מוזיקה מרגיעה. עדיף כזאת בלי מילים שיסיחו אותנו מהעשייה. רק משהו שיכול לפעול ברקע ולהרגיע אותנו. מוזיקה שעושה לנו מצב רוח טוב. לא מעוררת מדי ולא מרדימה מדי. ואפשר לנסות כל מני סגנונות עד שמוצאים מה הכי מתאים ליצירה.
מקור השראה 4: ליצור לוח חזון
לפעמים, אנחנו צריכים שיהיה משהו שישמור אותנו עם העיניים על המטרה. שיזכיר לנו למה אנחנו עושים את מה שאנחנו עושים. כי אולי העבודה היא לא "הסיבה". רק שיש משהו שבשבילו אנחנו מרוויחים את הכסף. או פועלים איך שאנחנו צריכים לפעול.
זה המקום של לוח החזון (Vision Board). לוח חזון הוא כלי ויזואלי שעוזר לנו לשמור על השראה ולהתמקד במטרות שלנו. והרעיון הוא מאוד פשוט: אנחנו תולים עליו דברים שמזכירים לנו למה אנחנו עושים את מה שאנחנו עושים.
זה יכול להיות לוח שעם, דלת מקרר או אפילו קובץ וורד. ועליהם, נתלה תמונות של המטרה שאנחנו רוצים, משפטים או ציטוטים ואפילו אנשים שהשיגו כאלה מטרות. והכי חשוב: להניח את הלוח במקום שבו נראה אותו כל יום. ככה, הוא ייתן לנו דחיפה להמשיך גם בזמנים קשים.
מקור השראה 5: תרגול באמצעות NLP
NLP יכול להיות כלי עוצמתי להשראה ולפרודוקטיביות. וכדי לעשות את זה לא חייבים לעבור קורס שלם בתחום. מספיק להשתמש בכלי או 2. לדוגמה, אפשר פשוט לעשות תרגיל פשוט שדורש שימוש מועט מאוד בדמיון:
נישב במקום שקט ונעצום את העיניים. נדמיין את עצמנו במצב שבו הרגשנו השראה ומוטיבציה. אולי אפילו אחרי הצלחה שחווינו. או אולי פעם בעתיד, אחרי שנגיע ליעד שאנחנו רוצים להשיג. ואז נתמקד בפרטים הקטנים: מה אנחנו רואים? מה שומעים? ומה מרגישים?
החוכמה כאן היא לעשות את זה בצורה הכי חיה שאפשר. לדמיין כאילו שאנחנו שם. אפילו להתאים את עצמנו מבחינת שפת גוף לדמיון. וזה, יעזור לנו להתחבר לתחושות החיוביות ולהביא אותן לרגע הנוכחי.
כמה מילים לסיכום
בהרבה מאוד מקרים, השראה היא כמו רכב. ברגע שהתנענו אותה, צריך ישר להשתמש בה לתוך עשייה או יצירה. ומשם, זה רק מחזק את עצמו. בגלל זה, לא צריך להשתמש בכל הכלים שהבאתי. להתחיל מאחד. וברגע שזה תופס, להמשיך לעשייה.
מה שכן, זה דורש התנתקות לקצת זמן מאקטואליה וחדשות. קשה ליצור כששקועים במחשבות על דברים נוראיים או מעצבנים. יהיה מספיק מזה גם כשנסיים לעשות את מה שצריך. החדשות לא הולכות לשום מקום.
מה שחשוב זה לזכור שאפשר למצוא השראה בכל מקום סביבנו. מחוצה לנו ובתוכנו. וכל מה שצריך זה להיות פתוחים ולקבל אותה בברכה. מתי שרק נצטרך. ובאמצעות התרגול השיטות שהבאתי כאן נוכל לשמור על תחושת השראה ומוטיבציה גם בזמנים הקשים ביותר.