aimingtosucceed

מה מבדיל בין המצליחנים לכל השאר? (רמז: אלה 6 דברים שכל אחד יכול לעשות ועכשיו)

היי,

בשבוע שעבר הצגתי 3 שאלות שיגנו עלינו מפני אנשים שרוצים לעבוד עלינו. השבוע, רציתי לקרב אותנו צעד אחד נוסף בדרך שלנו לקראת ההצלחה העסקית והאישית שלנו. ולשם כך, חשוב שנבין קצת יותר מה מבדיל בין המצליחנים הגדולים בעולם לבין כל השאר.

לרוץ במעגלים

היא קמה בבוקר. למרות שבינה לבין עצמה היא ידעה שהמילה "קמה" הייתה קצת מוגזמת. טוב, אז התעוררה. עדיין לא פקחה את העיניים. נאבקה ברצון לחזור לישון עוד קצת. עד שהשעון המעורר יעיר אותה.

אחרי 5 פעמים בערך שלחצה על כפתור הנודניק בשעון המעורר שלה היא גררה את עצמה מהמיטה להכין קפה. שונאת בוקר. לא מבינה למה שמישהו ימציא המצאה כל כך מטופשת ונוראית. זה לא שמישהו היה מת אם היו מתחילים את היום בצהריים.

היא יצאה עם הקפה ביד לכיוון העבודה. ידעה שהיא מאחרת. לא היה לה נעים עם המחשבה על זה. אבל הם כבר התרגלו. כך היא קיוותה בכל מקרה. ומהשנייה שסיימה את הפקקים והגיעה למשרד, היום התחיל לטוס.

לא שהייתה המון עבודה. פשוט הלחץ הרגיל. הרבה להספיק לפני שהולכים הביתה. ולמרות שלא היה לה כיף בצורה יוצאת דופן, היום די טס והיא מצאה את עצמה שוב ברכב בפקקים. הפעם בחזרה.

קצת טלוויזיה. קצת אינטרנט. קצת טלוויזיה. קצת ארוחת ערב. ושוב טיפה טלוויזיה. והעיניים כבר החלו להיעצם. לא לפני שהמחשבה ההיא חזרה לה לראש. המחשבה על כך שהיא רצה במעגלים כל יום. ואז שוב השעון צלצל.

למה רוב האנשים לא מצליחנים?

אני יודע, זאת נשמעת שאלה קצת מוזרה. כל אחד היה רוצה להצליח הרבה יותר. עם זאת, מעטים באמת מגיעים להצלחה יוצאת דופן. הסיבה הראשית לכך היא מאוד פשוטה: רוב האנשים לא יודע איך לעשות את זה.

וזה לא רק זה. רוב האנשים שדווקא קראו כל חומר שנכתב על הצלחה לא עושה את מה שברור לו שנדרש כדי להגיע לשם. איפה שהוא, בראש שלהם, יש סוד אחד שעוד לא גילו להם. ההוא שיחסוך להם את העשייה. קיצור הדרך. והם מחכים לו.

כמו לשיחה מאריאלה של מפעל הפיס.

לצערי זה המצב, אפילו שלמידת ההצלחה היא המהות של ה-NLP. ואולי דווקא בגלל שרבים עדיין לא יודעים מה הקשר בין הצלחה ל-NLP. או מה זה NLP בכלל. מצד שני, בהדרגה יותר ויותר מתחילים להבין על מה מדובר. ועדיין, איך זה יכול להיות?

כמעט בכל מקום שמדברים על NLP מזכירים לשנייה שהתחום החל מתוך רצון לגלות מה גורם לאנשים להצטיין. ולפני שמספיקים להגיד רובינזון קרוזו, משנים את נושא השיחה לטיפול בעזרת NLP. או אימון בעזרת NLP. או שכנוע ומכירות בעזרת NLP.

והשאלה שתמיד מציקה לי בתוך העניין הזה היא "עד מתי?". הרי בסופו של יום, משהו צריך להישבר בתוך אדם. משהו שגורם לכל אחד מאתנו לעצור ולשאול אם אלה החיים שרצינו לעצמנו. האם הנחנו למשהו להזיז את הרצון שלנו הצידה.

יש רק דבר אחד שמשמח אותי בכל העניין – האנשים שקוראים את המאמרים שאני כותב והתלמידים שלי. אני מקווה שמובן לך שעצם קריאת המילים האלה הופכת אותך לשונה מאלה שרצים במעגלים. כי ברור לך שלך מגיע יותר ורק נשאר לך לגלות איך משיגים את זה.

מהם 6 הדברים שכל מצליחן עושה (וכולנו יכולים לעשות מהיום)?

מכיוון שחשוב לנו להצליח הרבה יותר בחיים, רציתי לשתף אותך ב-6 דברים שאותם אני אישית זיהיתי באנשים מצליחים שפגשתי. 6 הדברים הללו הם הדברים שיוצרים דפוסי חשיבה מצליחניים יותר ולמרבה הפתעת רוב האנשים, כולנו יכולים לאמץ אותם ובקלות:

1. מודעים להתנהגות שלהם – ההבדל הראשי בין המצליחנים לרוב האנשים הוא שהרוב "כלוא" בתוך רצף התנהגויות אוטומטיות שלא משרתות אותו. עם זאת, הם מניחים כי זה מי שהם או כי זה מה שהם מסוגלים לעשות ומקבלים את התוצאות הללו כאילו שהן קבועות.

כאשר אנו מתפקדים באופן אוטומטי, אנחנו עושים את אותם הדברים שעשינו עד עכשיו ולכן מקבלים את התוצאות שקיבלנו עד עכשיו. בכך, אנחנו תוקעים את עצמנו בתוך תוצאות העבר שלנו ומצדיקים את המחשבה כי "מה שהיה הוא מה שיהיה".

אם אנחנו רוצים להצליח, עלינו להפוך למודעים. לבחון את התוצאות שלנו. לבדוק את התחומים שבהם אנחנו מקבלים תוצאות שמהן אנחנו לא מרוצים. להבין מה בדיוק אנחנו עושים בכל שלב ולזהות מה צריך לשנות. או ללמוד יכולת חדשה שתשפר את התוצאות שלנו.

2. מסלקים מכשולים – ההבדל השני שמצאתי בין המצליחנים לבין רוב האנשים טמון בדרך שבהם הם מתמודדים עם מכשולים שנמצאים בינם לבין ההצלחה. וזה יכול להיות כל דבר: לגור עם ההורים; סביבה חברתית לא מפרגנת; שותפים שמסרבים לעזור לעסק להתפתח.

המצליחנים מזהים מה תוקע אותם ומסלקים אותם מהדרך. וכן, אני יודע שזה לא פשוט וקל. מצד שני, אם זה היה פשוט וקל כולם היו מצליחנים. ההצלחה דורשת שינויים מודעים ולפעמים קצת חוסר נעימות. כמו להפסיק להסתובב עם אנשים שמחפשים איך להוריד אותך למטה.

3. מתמקדים בתוצאות מוגדרות – ההבדל השלישי שמצאתי בין המצליחנים לבין כל השאר היה בנחישות שלהם. הם נראו כאילו הם כל כך חדורי מטרה עד שהשאירו לך 2 אפשרויות בלבד: להצטרף או לזוז הצידה.

כדי להיות חדורי מטרה ברמה הזו, עלינו להגדיר קודם את התוצאות שאנחנו רוצים להשיג. וכן, על הדף כולנו מגדירים מטרות. בדוגרי, רובנו מחרטטים. אנחנו יודעים בערך מה אנחנו רוצים להשיג. סוג של. וכדי להצליח אי אפשר לעשות ב"כאילו".

הגדרת תוצאות רצויות היא מאוד פשוטה: תוצאה טובה צריכה להיות ברורה, אפשרית, ממוקדת, מדידה ומוגדרת בזמן. המהדרין היו ממליצים גם לנסח אותה בזמן הווה (במקום "אקנה רכב…" לכתוב "קונה רכב…"). קטע כזה של NLP. לא חייבים אבל מומלץ מאוד.

הגדרת התוצאות המדויקות חשובה מסיבה אחת נוספת: כשאנחנו יודעים מה אנחנו רוצים להשיג, תת המודע שלנו מכוון יותר לזהות הזדמנויות שיעזרו לנו להשיג את רצוננו. ההזדמנויות היו שם. הן לא קסומות. פשוט עכשיו יהיה לנו קל יותר לזהות ולנצל אותן.

4. מתמקדים בדברים ברי שליטה – הדבר הרביעי שמבדיל בין מצליחנים לבין כל השאר הוא היכולת להתמקד בדברים שבהם הם יכולים לשלוט. אי אפשר לשלוט במלחמות. או במה אמר מישהו על מישהו שאנחנו אוהבים באמצעי התקשורת. זה מסיח אותנו סתם.

המצליחנים מודעים לזה. וזה לא שהם לא צופים בחדשות או מתעצבנים. הם כן. אבל הם ממקדים את עצמם בדברים שבהם יש להם שליטה. ולא, כתיבה בפייסבוק על "מה הממשלה צריכה לעשות" זה לא זה. זה סתם אוורור של עצבים. הרי הממשלה לא חברה שלנו בפייסבוק.

המצליחנים ערים כל הזמן. חושבים איך הם יכולים להגיב נכון לדברים שקורים סביבם כדי להצליח יותר. איך הם יכולים לעשות משהו שיזום את התגובה הנכונה של האנשים הנכונים. והענייניות הזו שלהם, מביאה אותם לפעול בנקודות שרובנו לא חושבים עליהן בכלל.

5. עושים וטועים – הדבר החמישי שמפריד בין מצליחנים לבין כל השאר הוא שהמצליחנים מקבלים את הטעות כתוצאה אפשרית ומוכנים לתקן בעוד שהרוב רוצים לתכנן מראש כדי שהכול יצליח להם.

המצליחנים יודעים שאין דבר כזה "אין טעויות". כולם עושים טעויות. ובינינו, כשאדם מנסה לדאוג שהכול יהיה מושלם מראש הוא רק דוחה את העשייה ל"זמן המתאים ביותר". ואף פעם זה לא הזמן המתאים ביותר.

6. לוקחים אחריות על המעשים שלהם – הדבר השישי שמפריד בין מצליחנים לבין כל השאר הוא שהמצליחנים לא מחפשים מנהיג ללכת אחריו. הם לא צריכים מישהו שיגיד להם מה לעשות או שיישא באחריות של מעשיהם.

בגלל שהם חיים מתוך השקפת עולם פעילה, בה הם אלה שעושים ויוזמים, הם גם לוקחים אחריות על מעשיהם ויודעים "לנקות" אם משהו השתבש. הרי זה הדבר הבוגר לעשות. ולא לחפש אשמים כל הזמן ולהתנער מאחריות. זו דווקא התנהגות של ילד.

נקודה חשובה לסיכום: הצלחה היא לא עניין קל. לא כי זה מסובך. בכלל לא. אלא דווקא כי זה דורש מאתנו להיות מודעים למעשים שלנו ולקחת אחריות. אם משהו לא עובד לתקן, לשפר או ללמוד. ורובנו מעדיף את הישן והמוכר והמקולקל.

הצלחה היא ענף ספורט אתגרי. כזה שכל מי שמתאמן בו משתפר. וגם אם לא נהפוך למיליארדרים, אני לא מכיר אדם שהיה מסרב לעוד קצת הכנסה. או סיפוק עצמי. או זמן לצאת בו לחופשה. והשאלה היחידה שנשארה פתוחה היא מה אנחנו מוכנים לעשות למעננו?

עכשיו אשמח לשמוע: מה דעתך על המאמר?

המשך יום מעולה,
ליאור

ליאור ברקן

ליאור ברקן הוא בעלים שותף במשרד הפרסום AntiMarketing ומייסד הפורטל הישראלי ל-NLP ובית הספר הישראלי ל-NLP. בעברו, מילא ליאור מספר תפקידי ניהול בכירים בחברות תוכנה ופרסום והנחה פינה קבועה בתכנית הטלוויזיה "המקצוענים" בערוץ 10. במאמריו, ליאור מביא טיפים מתוך ניסיונו בן 2 העשורים ביישום כלי ה-NLP וכלים נוספים מעולם הפסיכולוגיה בעולמות העסקים, העברת ההכשרות והייעוץ.

רוצה לשתף את המאמר?

[print-me target="#headline, #main-post-content" do_not_print=".comment"]

אולי יעניין אותך לקרוא גם את המאמרים הבאים:

5 תגובות

  1. אני קורא הרבה מהמאמרים שלך.
    הפעם נגעת בנקודות הרגישות.
    נהנתי מההתחלה עד הסוף. ויש לי הרבה מה ללמוד.
    תודה לך ליאור.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

רוצה לעבור קורס NLP ב-200 שקלים?

אם בא לך לקבל גישה לצילומי וידאו של הכשרות NLP שלמות וקורסי אונליין שיאמנו אותך בחומר הנלמד בעלות חודשית של 200 שקלים בלבד, זה הכפתור עבורך:

תפריט נגישות

אם המאמר הזה מעניין אותך, זה רק ההתחלה!

מה אפשר לקבל מאתנו ב-200 שקלים?

המאמרים הפתוחים מעולים. הם מלאים בכלים פרקטיים שיכולים לשפר לך את החיים. רק שקורסי ה-NLP באתר המנויים שלנו הם כבר ליגה אחת למעלה – הכשרות מלאות ב-NLP וקורסי אונליין שנבנו במיוחד כדי לקחת את כישורי קריאת שפת הגוף, המיומנויות החברתיות והשליטה העצמית שלך לשלב הבא. והמחיר? רק 200 שקלים חודשיים וכל התכנים פתוחים עבורך. מסקרן אותך לדעת על מה מדובר?