Site icon הפורטל הישראלי ל-NLP

על כוח

היי לכולם,

לפני שאתחיל, רציתי להודות לכל מי ששם לב לשינויים באתר ושלח את חוות דעתו הבונה, ולהודות מראש לכל מי ששם לב עכשיו לשינוייים, מסתובב קצת באתר ושולח לי את חוות דעתו.

בעולם של היום, אנו נמצאים במאבק כוח מתמיד בעוצמות שונות – מהמאבק עם ילדנו שיקום מהמיטה בבוקר ועד למאבקי כוחות פוליטיים תוך-ארגוניים. בעולם של היום, בו אנו נקרעים לעיתים בין הרצון לרצות את הממונים, בכדי לשמור על מקור ההכנסה, לבין הרצון להתקדם ולהתפתח מבחינה אישית וארגונית. איך אנחנו נוכל לעשות את זה?

הפעם, במקום לתת לכם את תובנת ה-NLP , רציתי להפנות את תשומת לבכם לאחד הספרים המעניינים יותר שיצא לי להיחשף אליהם. שמו של הספר הוא "כוח – 48 החוקים" שנכתב על ידי רוברט גרין וג'וסט אלפרס והוא יצירה מרתקת העוסקת בכוח, יצירתו ושמירה עליו.

בספר זה, בצורה ממוקדת מאוד, מביאים הסופרים את עקרונות הכוח שזוקקו מתוך נסיונם של גנראלים, שרי צבא, פוליטיקאים ופילוסופים והיוו את הבסיס לעוצמתם – שימוש בחשיבה אסטרטגית בכדי להצליח בסביבה תחרותית. הספר מטובל בדוגמאות רבות, במטאפורות ואימרות אשר עוזרות להטמיע כל עיקרון ועיקרון.

לפני שאסיים ארצה להביא משל שצוטט בספר:

שני סוסים נשאו על גבם משא. הסוס שהלך בראש פסע במרץ, אך הסוס שמאחוריו היה עצל. שני האנשים שהלכו לצידם, החלו להעביר מהמשא של הסוס העצל אל הסוס הנמרץ; לאחר שהעבירו אליו את כל משאו של הסוס הנרפה, הסוס שמאחוריו התחיל להנות, ואמר לסוס הצועד לפניו: "אתה עמל ומזיע; ככל שאתה משתדל יותר, עליך לסבול יותר."

כאשר הגיעו לאכסניה, הבעלים של הסוסים אמר, "למה לי להחזיק שני סוסים, כשאני מעמיס הכל על סוס אחד? מוטב לי לתת לו מזון ככל שיחפוץ, ולהרוג את האחר; כך אהנה לפחות מעורו." וכך עשה. (משלים, לייב טולסטוי, 1910-1828)

מה היתה כוונת הסופר? כיצד ניתן להשתמש בתובנה זו בכדי להצליח יותר?
תקראו את הספר ותתענגו על כל רגע…

אשמח לשמוע את דעתכם עליו
ליאור

נ.ב. המון מהקרדיט על בניית האתר מגיע לאדם בשם שלומי אתר, בונה אתרים מבריק וחבר טוב. במידה ותרצו ליצור עימו קשר, דברו איתי ואני אשמח לקשר ביניכם. ולשלומי, המון המון תודה!

Exit mobile version