בשבוע שעבר פרסמתי סקר שיעזור לשפר את תכני האתר. המון תודות לכל מי שענה פה, בפייסבוק, במייל ובכל מקום אחר. בהחלט ניישם את המסקנות. היום, נתייחס למשהו שמציק לכמה אנשים ששלחו לי הודעות בנושא הבינה המלאכותית והסיכוי שבבוא היום תחליף אותם. אז יאללה, נקפוץ למים.
הפחד מהבינה המלאכותית
בזמן האחרון, הבינה המלאכותית תופסת יותר ויותר מקום בשיח הציבורי. במיוחד עם עליית המערכות שמייצרות תמונות מדהימות (כמו DallE2 ו-Midjourney) ומסוגלות בשיחה לפתור סוגיות מורכבות (כמו ChatGPT). אלה רק קצה הקרחון (כי יש עוד לא מעט) וזה, מלחיץ מאוד אנשים ממגוון תחומים. ובצדק.
על הדף, נדמה שהחיבור בין הבינות המלאכותיות מאפשר להחליף את כולנו אוטוטו. הן יכולות ליצור גרפיקה ממוחשבת. לכתוב פרסומות, סיפורים ואפילו מהלכים שיווקיים שלמים. כמעט כל מה שנחשוב עליו. רק שזה, לא אומר שהן באמת יחליפו אותנו בפרק הזמן הקרוב.
לפני שאני ממשיך, חשוב לי לציין: מדובר בטכנולוגיות סופר מגניבות. אני לגמרי בעדן ומאוד מאמין בהתפתחות הטכנולוגיה. רק שעם כל הכבוד להן, הן לא יכולות להחליף אותנו לגמרי. בטח שלא, אם נפתח את היכולות שאציין בהמשך המאמר.
אז מה כן ומה לא?
קודם כל צריך להבין את מגבלות הבינה המלאכותית. בשלב שבו היא נמצאת היום, הבינה המלאכותית כבר מאוד מתקדמת. היא יודעת ליצור דברים חדשים. לשלב. לחקור. להצליב מידע. רק שכל אלה הם נגזרת של שילוב בין מידע שכבר קיים פרק זמן ומונח במקום נגיש.
למה אני מתייחס לזה? אם יש מידע שכבר מונח במקום שהיא יודעת למצוא, היא יודעת להצליב אותו עם מידע ישן. אם ניתן לה מספיק זמן, היא תוכל לנתח את המידע הזה ואפילו להוציא ממנו נוסחאות. למצוא דפוסים שחוזרים על עצמם. ומתוך כך לנסות לנבא מה יהיה.
רק שכל אלה עוסקים בעבר ומתוך הנחה שמה שהיה בהכרח רלבנטי להווה. וכאן נכנס היתרון שלנו כבני אדם. אנחנו עדיין טובים יותר מהבינה המלאכותית בהתמודדות עם הלא צפוי ובמצבים שבהם אין מידע מקדים. או במילים אחרות, ביכולות שהן יותר "יכולות רכות" מאשר יכולות טכניות.
מהן יכולות רכות?
יכולות "רכות" הן יכולות שעוסקות בתפקוד עם ומול בני אדם אחרים. תקשורת בין אישית. קריאת שפת גוף. הובלה חברתית. התאמת תקשורת לזו של האדם שמולנו. כל אלו הן רק חלק מהיכולות האלה. בכל אלה, יהיה קשה הרבה יותר לבינה מלאכותית להחליף אותנו.
אני לא אומר שלא ייתכן שבעתיד ימציאו טכנולוגיה שכן. פשוט מציין את המקום שכרגע ניתן לחזק כדי לתת לנו יתרון משמעותי בשוק העבודה שמשתנה לנו מול העיניים. כרגע, הכי קל יהיה להחליף בבינה מלאכותית את האנשים שמתפקדים בצורה רובוטית.
במילים אחרות, ככל שנחדד את היכולות הבין אישיות שלנו, גדל הסיכוי שנהיה חשובים יותר לארגון שלנו וללקוחות שלו. הרי בינינו, לדבר עם אפליקציה זה סבבה. רק שכשאנחנו לחוצים, לרוב נעדיף לדבר עם אדם שירגיע אותנו וייתן לנו את התחושה שהוא דואג לנו.
לכן, ההמלצה החמה שלי היא להתמקד בפיתוח היכולות הבין אישיות הבאות:
יכולת 1: התאמת תקשורת
אנשים שלא מיומנים בתקשורת בין אישית יעילה יניחו כי התגובה הראשונה שהם מקבלים מאנשים היא מצב נתון. מעין אמת שאי אפשר לשנות. ולכן, אם משהו לא עובד, הם מסתפקים בהתבאסות. כאילו שזה היה גורל ועובדה מוגמרות.
אנשים שמיומנים… זה כבר עניין אחר. הם יודעים שלפעמים "חוסמים" אותנו תקשורתית כי פשוט לא תקשרנו בצורה הנכונה. לא התאמנו את סוג הדוגמאות או הדימויים לאלו של האדם הפנימי. לא דיברנו ברמת ההתלהבות שמתאימה לזו שלו. או כל חוסר התאמה תקשורתית.
מצבים אלה הם לא המצב הרגיל שאדם לא מסכים לשתף אתנו פעולה. אלו מצבים שבהם ה"תאקל" נובע מקצר תקשורתי. ואם אנחנו מפתחים את היכולת לזהות את זה (נניח דרך זיהוי מיקרו הבעות פנים), נוכל לשנות כיוון, להתאים את התקשורת בלייב ולהציל את השיחה.
מי שיפתחו את היכולת להתאים את התקשורת שלהם לזו של האנשים שמולם, יהפכו להיות מוצר נדרש בכל מקום שיש בו תקשורת עם אנשים אחרים. בין אם זה בדרגים הנמוכים בחברות ובארגונים ובין אם בדרגים הכי גבוהים.
יכולת 2: הובלת אחרים בקבוצה
בתקופה שהעברתי קורסי NLP תמיד שמתי דגש על 3 דברים שאם נפתח, נוכל להצליח להשיג כל מה שנרצה מאחרים: היכולת ליצור כימיה, היכולת להוביל אנשים והיכולת לשכנע. ולא סתם. כי רוב האנשים לרוב מחפשים מנהיגים ללכת אחריהם.
במהות שלנו, כבני אדם, אנחנו רוצים להשתייך לקבוצה. ולא כולם רוצים להיות המנהיגים. אחרי הכל, המנהיג אמנם מקבל החלטות, רק שהוא גם נושא באחריות לתוצאות. ולפעמים, לא בא לנו לתפוס את התפקיד הזה.
רק שגם אם הבינה המלאכותית תחליף את רוב התפקידים הרשמיים, עדיין נישאר עם הצורך ללכת אחרי אנשים שאנחנו סומכים עליהם. המנהיגים הבלתי רשמיים. ואם נפתח את היכולת להפוך לכאלה, נהפוך למצרך חשוב הרבה יותר. כי זו תכונה של מנהלים טובים באמת.
קצת קשה להסביר על רגל אחת איך להוביל אחרים. רק שלמזלנו, הבלוג הזה מכיל המון מאמרים שכבר כתבתי על נושא הכריזמה והמנהיגות. אפשר למצוא אותם פה ולתרגל אותם בכיף: מאמרים על כריזמה.
יכולת שתהפוך ליתרון על ה-AI 3: הנגשת ידע
היכולת להסביר ולהעביר ידע היא לא פשוטה כמו שנדמה לאנשים. כאילו… מאוד קל לנו להסביר לאנשים שהם כמונו. רק שברגע שאין להם רקע דומה או ידע דומה, זה מתחיל להסתבך. בעיקר כי עודף הידע שלנו והשימוש במונחים המקצועיים מציף את השומעים.
היכולת להעביר ידע ולהתאים אותו לשומע, היא אומנות. כזו שדורשת מאתנו להבין מאוד את הנושא ולא פחות מזה, גם את השומע. לדעת כמה מידע הוא מסוגל לספוג וכמה יתיש אותו. אילו דוגמאות ידברו אליו. ואיך לעבור את החסמים והמגננות שלו כדי שיסכים לשמוע.
זה דורש אימון, כלים ולא פחות חשוב משניהם, גם פיתוח של האכפתיות שלנו. לא רק לרצות "לשפוך" ידע אלא גם לרצות שהאדם שמולנו יבין אותו ואפילו ייהנה מזה. ואת זה אי אפשר לזייף. זו האותנטיות שכולם כל כך רוצים לשדר. זו שפחות מתאמצת ויותר נובעת.
אלו בדיוק הנקודות שבהן אנחנו שונים מהבינה המלאכותית. האכפתיות. הרצון לעזור. היכולת להתחבר רגשית ולהניע. התגובה לדברים שמתרחשים בזמן אמת. והמוכנות לתקן, לשפר ולחדש את הקשר. ובינתיים, עוד לא הומצאה טכנולוגיה שבאמת עושה את זה.
כך שאם נפתח את אלו, נשפר את הסיכוי שלא יחליפו אותנו כל כך מהר. אה כן, וגם לעשות את העבודה שלנו בצורה הטובה ביותר זה חלק מזה. רק שאת זה, רוב הסיכויים שהבינה המלאכותית תוכל להצליח לעשות, במוקדם או במאוחר.
שיהיה לך המשך שבוע מעולה,
ליאור
נ.ב. עדכון אחרון בנוגע למחירי הקורסים האינטרנטיים שלנו. לפני חודשיים בערך הודעתי שאאלץ להעלות את המחירים של קורסי האונליין. השתדלתי לספוג את העלויות שעלו במשך מספר שנים עד שלבסוף אני נאלץ להעלות אותם והתאריך הוחלט – ה-1 לפברואר. אז אם אתם רוצים ליהנות מהם במחיר הישן, נצלו את ההזדמנות. זה הקישור לאתר קורסי ה-NLP.