Site icon הפורטל הישראלי ל-NLP

תרגילי NLP לחיזוק ביטחון עצמי: 3 דברים שאפשר לעשות בבוקר ויחזקו אותנו לכל היום

תרגילי NLP

בפעם הקודמת, הסברתי איך להחליף דחיינות בעשייה באמצעות שינוי קטן בצורת החשיבה. היום נענה על שאלה בנוגע לביטחון עצמי שהעלה הראל, קורא ותיק בבלוג ה-NLP שלנו: אילו תרגילי NLP אוכל לבצע שיחזקו את האמונה שלי בעצמי?

בוקר בא ולעבודה

רוב האנשים לא נותן חשיבות מיוחדת לבוקר. זה הזמן הזה עם הבלגאן. כשצריך לגרד את עצמנו מהמיטה ולהתחיל את היום. לשתות שלוק קפה, להתארגן ולצאת מהבית. לבדוק את המיילים והופ, להיכנס למרתון של העבודה. רק שהבוקר, יותר חשוב ממה שנדמה לנו.

בוקר שמתחיל טוב יכול להשפיע משמעותית על שאר היום. ובוקר שמתחיל הפוך, יגרום לנו לרוץ אחרי הזנב של עצמנו עד שנתאפס. אם נתאפס. ואנחנו יודעים את זה. רק שבבוקר, אנחנו בדרך כלל לא חושבים על זה. אחרי הכל, זה הזמן הזה עם הבלגאן.

רק שאם רגע לפני הבלגאן נוכל לעשות משהו שיאפס לנו את היום, נתחיל אותו אחרת. וזה, ישפיע על הדרך שבה נתפקד כל היום. ועל הדרך שבה נגיע מוכנים למשימות שלנו. ואפילו, על המידה שבה נאמין בעצמנו.

איך אפשר להשתמש בטקסי בוקר כדי לחזק את הביטחון העצמי?

הביטחון העצמי שלנו הוא המידה שבה אנחנו סומכים על עצמנו. על היכולות שלנו. על כך שנדע לעשות את מה שצריך כשנגיע למצב. והוא, מושפע מהמון דברים חיצוניים. או לפחות זה מה שלמדנו. רק שאם נחסן אותו בכל בוקר, נשפר את התפקוד שלנו באופן משמעותי.

הרי אם נצטרך להתמודד עם פחות התנגדויות פנימיות, נעשה יותר. והרבה יותר בקלות. וכאן בדיוק המקום של המאמר הזה להביא מספר רעיונות ל"טקסים" של בוקר. מעין תרגילי NLP שאם נבצע בכל בוקר יחזקו אותנו להמשך היום. וכן, יש לזה גם אפקט מצטבר.

אי אפשר להפריד את זה. וזה ממש כמו מעגל קסמים. ככל שאנחנו מקבלים יותר תוצאות, כך הביטחון העצמי שלנו גדל. וככל שהביטחון העצמי שלנו גדל, כך אנחנו מעזים יותר ומקבלים יותר תוצאות. כך שההשפעה של אותם "טקסי בוקר" היא משמעותית.

3 טקסי בוקר שיעזרו לך לפתוח את הבוקר עם יותר ביטחון עצמי

התרגילים הבאים הם לא היחידים שאפשר ליישם. יש גם כאלה שלא מגיעים מעולם ה-NLP כמו לעשות מדיטציה בת 10 דקות, למשל. רק שעם כל הכבוד למדיטציה (ויש הרבה כבוד), אני רוצה לתת לך תרגילי NLP שיהיה לך יותר פשוט ליישם בבוקר.

אז יאללה, בואו נתחיל:

תרגילי NLP לביטחון עצמי 1: כוחה של תפילה

את אחד מתרגילי ה-NLP הכי מעניינים שיצא לי להכיר שמעתי פעם בהקלטה של טוני רובינס, אחד ממאמני ה-NLP המוכרים בעולם. תרגיל מרתק שבו הוא חיבר בין 2 דברים שרוב האנשים לא מחברים בדרך כלל: ביטחון עצמי ותפילה.

יש משהו עוצמתי במיוחד בתפילה שמתבצעת כמו שצריך. ולא, לא סתם באמירת המילים. אלא בתפילה מלאת כוונה. כזו שמכניסה אותנו קצת לסערת רגשות. תפילה שבאמת מאמינים בה. כזו של אדם שלגמרי רוצה משהו. מתוך כוונה מלאה.

אני יודע. יש אנשים שלא מתחברים לדת או לדברים שקשורים לדת. זה בסדר. לא על תפילה כזו אני מדבר בהכרח. אלא על כזו שאנחנו ממלמלים כמעט בלי לשים לב כשאנחנו חייבים שמשהו יצליח. או כשאסור שמשהו ייכשל.

מה צריך לעשות? קודם כל לנסח משפט חיובי (לא מה ש"לא יקרה" אלא מה כן) שמגדיר בדיוק מה אנחנו רוצים להרגיש ובאיזה מצב. בזמן הווה. משהו כמו "אני מרגישה הרבה יותר בטוחה בעצמי במהלך היום" או "אני אדע להתמודד עם כל מה שיקרה לי היום".

ואז, על הבוקר כשקמים להגיד את המשפט הזה. שוב ושוב. רק שכאן, צריך לרצות אותו מאוד. כמו משאלה. לעמוד או לשבת כאילו שהיה לנו כבר ביטחון עצמי. לנשום כאילו שיש לנו את הביטחון העצמי שאנחנו רוצים.

לחזור על המשפט הזה שוב ושוב בקול עד שאנחנו מרגישים שאנחנו לגמרי מתכוונים אליו. כאילו כל תא בגוף שלנו מכוון אותנו לכך שזה יתגשם. ואז לשחרר את זה ולהתחיל את היום. יש לזה השפעה מדהימה על שאר היום.

תרגילי NLP לביטחון עצמי 2: להעלים את קול הספק

אחד הדברים שיכולים לפגום לנו במהלך היום הוא קול הספק שלנו. מעין שיחה פנימית שלנו שמורידה אותנו למטה. מטילה ספק ביכולות שלנו. מזכירה לנו את התוצאות הרעות שהשגנו. או גורמת לנו להקטין את עצמנו בעיני רוחנו.

קול הספק הזה נולד ממשהו אחר בדרך כלל. ממישהו שלא האמין בנו כשהיינו קטנים. מתוצאות שלא הצלחנו להשיג. והכי גרוע, מההרגל לנזוף במישהו כשמשהו לא עובד כמו שצריך. ולמה דווקא ההרגל הזה?

כשאנחנו מתרגלים לחפש את האשם ולנזוף בו, אנחנו מתרגלים לעוד דבר. אנחנו מתרגלים לנזוף בעצמנו כשאנחנו לא משיגים תוצאות. כשאנחנו נכשלים. או כשאחרים מגיעים לתוצאה לפנינו. ומילא זה שנזיפה עצמית לא משפרת באמת תוצאות. יש לה גם אפקט מצטבר.

מה צריך לעשות? מאוד פשוט. להקשיב. לשמוע את הדיאלוג הפנימי הזה. את הטון שבו הוא נאמר שוב ושוב בתוך הראש שלנו. כמו תפילה שלילית שמורידה אותנו. ואז, לעשות משהו הפוך. להגיד אותו בקול. רק לשנות משהו ב"איך" שאנחנו אומרים את זה.

לפי ה-NLP לכל דבר שקורה בתוך הראש שלנו יש מאפיינים. וגם לשיחה הפנימית הזאת. יש לה טון מאוד מסוים. קצב מאוד מסוים. עוצמה מאוד מסוימת. וכל אלה, נותנים למשפט שנאמר את הכוח שלו. והשאלה היא: איך אפשר להגיד את זה בצורה שמוציאה מזה את הכוח?

הטריק הוא כזה: נקשיב למה שנאמר. ואז נחזור על המשפט בקול, רק שנגיד אותו בצורה מצחיקה. בטון מצחיק. אולי אפילו נשיר אותו עם מוזיקה שהופכת אותו למטופש. שוב ושוב. עד שייתקע בראש בגרסה החדשה. וזה, יגרום למחשבה השלילית להתמוסס.

תרגילי NLP לביטחון עצמי 3: מעגל המצוינות

כל מי שלמד אצלי NLP יודע שמעגל אחד מהתרגילים (נקרא בשפת ה-NLP תבניות) האהובים עליי. קל לביצוע. מהיר מאוד. פשוט ללמידה. והכי מדהים בכל העניין, עובד מעולה בלי קשר לרמת ההבנה שלך ב-NLP.

הרעיון הוא מאוד פשוט: עומדים באמצע החדר ומדמיינים לפנינו מעגל דמיוני (לא משנה באיזה צבע) שהכל יכול לקרות בתוכו. בתוך המעגל מדמיינים מישהו שיש לו תכונה שהיינו רוצים לחזק. במקרה של המאמר הזה, ביטחון עצמי. רק שמדמיינים אותו כשהגב שלו כלפינו.

עד עכשיו פשוט ממש, נכון? ועכשיו, לוקחים צעד קדימה לתוך המעגל והדמות. "נכנסים" לתוכה. נותנים ליכולת שלו להיכנס אלינו כאילו שהיינו הוא. מתאימים את היציבה שלנו לזו שלו. את הנשימה שלו. ומסתנכרנים עם הדמות לגמרי.

אז, אנחנו לוקחים צעד אחורה החוצה מהמעגל. שמים לב שהתחושה יצאה אתנו החוצה. ויודעים שמעכשיו, היא מתחילה להשתרש יותר חזק בתוכנו. מתחזקת ומשתפרת. והכי כיף, מתפתחת כך שאם נצטרך אותה, היא תהיה שם כבר עבורנו.

אגב, אם בא לך לראות איך התרגיל נראה, זה הסרטון בשבילך:

 

 

זהו להיום. עכשיו אשמח לשמוע בתגובות שמתחת למאמר: מה דעתך עליו?

שיהיה לך המשך שבוע מעולה,
ליאור

 

נ.ב. כמו שסיפרתי לא מזמן בבלוג, הקמתי לא מזמן משרד פרסום שמתמחה בשיווק באמצעות תוכן. רק מה שלא סיפרתי הוא שיש לנו גם פודקאסט חדש שבו השותף ואני מראיינים כל מני אנשים מרתקים על שיווק, תוכן וכל מה שביניהם.

אם מעניין אותך לשמוע את הפרקים שכבר פרסמנו, אני מזמין אותך להיכנס לקישור הבא וללחוץ למעלה על האייקון של הפודקאסט: https://www.antimarketing.co.il

Exit mobile version